Змагатимуться три дні, хто краще знає польську мову

1630 1

Ми у соцмережах:

Змагатимуться три дні, хто краще знає польську мову

У Рівному проходить Всеукраїнська олімпіада з польської мови та літератури. Понад 6 тисяч школярів вивчають як основний предмет, а близько 1 тисячі – факультативно.

Рівненському науковому ліцеї урочисто відкрили Всеукраїнську учнівську олімпіаду з польської мови та літературиЗагалом, участь взяли 13 команд, які представляли різні області України. Усього 37 учасників.

З вітальним словом до учасників та їх керівників звернулися іноземні гості. Зокрема, консул Генерального Консульства Республіки Польща в місті Луцьк Тереза Хрущ, референт з питань науково-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща в Україні Емілія Ясюк, єпископ Віталій Скомаровський та інші.

- Україна чітко визначила свій стратегічний курс на ЄС. Українці мають право жити в колі країн, які мають добробут, розвинуту економіку, пишаються своїми надбаннями, культурою та державою. У вас є унікальна можливість познайомитися із визначними місцями Полісся. Впевнений, що Рівненщина залишить у вашому серці частинку чогось приємного та незабутнього, – зауважив заступник начальника – начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки РОДА Петро Коржевський.

До слова, на Рівненщині польську мову вивчають у 44 закладах освіти, у 337 класах. Понад 6000 тисяч школярів вивчають як основний предмет, а близько 1 тисячі – факультативно.

Тішить те, що знання польської мови вийшло на рівень Всеукраїнської олімпіади, не просто мови, а й літератури. Це вищий рівень досягнень, - резюмувала ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Черній.

Команди змагатимуться за першість три дні поспіль. Підсумки підводитимуть 20 березня, повідомляє прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також