Зміни у ЗНО: що чекає абітурієнтів у 2020 році

2021 0

Ми у соцмережах:

Зміни у ЗНО: що чекає абітурієнтів у 2020 році

Наступного року абітурієнти зможуть подати документи тільки у п’ять вишів, а не у сім, як було дотепер. Про це сьогодні повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Також зміни торкнуться і студентів-бакалаврів, їм збільшать кількість професій на вибір – замість 71 можна буде обрати 80 спеціальностей магістратури, повідомляє Суспільне. Подача документів на складання ЗНО розпочнеться з 3 лютого, а закінчиться 17 березня 2020 року. Саме ж тестування розпочнеться 21 травня і триватиме до 16 червня. Щодо пробного тестування, то його терміни та вартість поки що не визначені, – зазначила Лариса Середяк.

Лариса Середяк, директорка Львівського центру оцінювання якості освіти:

Дійсні сертифікати за 4 роки: 17-й, 18-й, 19-й і 20-й – будуть дійсними у 20-му році. Минулого року були дійсні за 3 роки. Окрім іноземної мови. В умовах прийому прописано, що для подання документів на державну форму навчання потрібно буде мати 125 балів зовнішнього незалежного оцінювання, мінімум. Зараз триває підготовка. Я дуже запрошую всіх випускників і учнів, і студентів до підготовки заходити на наш сайт, який сьогодні трохи оновив інтерфейс, але там є безкоштовне тренування онлайн-тестування, – прокоментувала Лариса Середяк (на фото), директорка Львівського центру оцінювання якості освіти. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також