Змініть позу — і проблема зникне

1010 0

Ми у соцмережах:

Змініть позу — і проблема зникне

Хропіння спричиняє незручності не тільки людині, що відчуває проблеми з диханням уві сні, але і її близьким. У недуги можуть бути різні причини, і встановити їх допоможе лікар. Однак в деяких випадках можна позбутися хропіння і самостійно.

Змінити позу уві сні. Багато хто звик спати на спині. В результаті язик частково перекриває горло і виникають проблеми з диханням. Так людина починає хропіти. Усунути недолік можна, якщо спати на боку.

Скинути зайву вагу. Через надмірну вагу відбувається звуження і закупорка дихальних шляхів. Тому медики рекомендують стежити за вагою: завдяки цьому можна позбутися не тільки від хропіння, але і від інших захворювань.

Масаж шиї. Дана процедура є одним з можливих способів «перемогти» хропіння. Крім того, масаж допомагає розслабитися перед сном.

Скоротити споживання алкогольних напоїв. Зазвичай п’яна людина хропе значно частіше, ніж твереза. Це відбувається через підвищення артеріального тиску і частоти серцевих скорочень, а також проблеми з диханням, що при цьому виникають.

Змінити подушку. За словами фахівців, для якісного і спокійного сну необхідно, щоб голова перебувала на м’якій подушці. Це допомагає розслабитися і прийняти більш комфортну позу. Крім того, м’яка подушка допоможе «відкрити» дихальні шляхи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також