Змогли отримати допомогу, яку не бачили роками

1117 0

Ми у соцмережах:

Змогли отримати допомогу, яку не бачили роками

38,4 млн. грн. аліментів стягнули цьогоріч державні виконавці Рівненської юстиці на користь понад 16 тисячі дітей.

З них, у зв’язку із застосуванням до боржників новацій Закону #ЧужихДітейНеБуває – 17,6 мільйонів гривень. Для прикладу за аналогічний період (січень-червень) 2017 року було стягнуто 23,6 мільйони гривень аліментів. Про це повідомило керівництво Головного територіального управління юстиції у Рівненській області. .

– Завдяки прийняттю Закону #ЧужихДітейНеБуває результативність роботи виконавців значно збільшилась. Ми маємо реальний результат від запроваджених дієвих заходів впливу. Діти змогли отримати допомогу, яку не бачили роками, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

З початку дії законодавчих нововведень з 6 лютого цього року року державні виконавці винесли 4236 постанов про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України; про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керувати транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання.

Було складено 386 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 183-1 КУпАП, з яких направлено до суду 318. Суди винесли 34 постанови про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Боржники відбули і відбувають суспільно-корисні роботи по 13 протоколах. Також видано 40 довідок про наявність заборгованості з виплати аліментів для виїзду за межі України.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також