Значно зросли штрафи за порушення ПДР для водіїв і пішоходів

797 0

Ми у соцмережах:

Значно зросли штрафи за порушення ПДР для водіїв і пішоходів

Від сьогодні в Україні набрали чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами та велосипедистами

Якщо водій перебував у стані сп'яніння - штраф у розмірі 17 тис. грн (до цього штраф становив 10,2 тис.) з позбавленням посвідчення водія на рік.

За повторне порушення протягом року - штраф 34 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки з оплатним вилученням авто або без такого.

Або ж це будуть карати адміністративним арештом на строк десять діб з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки з оплатним вилученням авто або без такого.

Якщо водій порушить втретє, йому загрожує 51 тис. грн штрафу, позбавлення прав на 10 років і конфіскація транспортного засобу. Або ж адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років, з конфіскацією авто, що перебуває в приватній власності порушника.

Ще одна новація. Якщо людину позбавили прав строком на один рік, то у разі другого порушення 1 рік замінювався 3 роками. Тепер терміни будуть плюсуватися, тобто 1+3.

За ДТП в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння, у результаті якого потерпілий отримав травми середньої тяжкості, позбавлятимуть волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років.

Такі ж дії каратимуть позбавленням волі на термін до 3 до 8 років (позбавлення прав від 5 до 8 років) у разі тяжких травм потерпілого.

Якщо потерпілий загинув, п'яному винуватцю загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням прав на термін від 5 до 10 років. Якщо жертв кілька - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням прав на термін від 7 до 10 років.

Мінімальний штраф за непристебнутий ремінь, відсутність шолома у мотоцикліста, неосвітлений номерний знак, розмову по телефону за кермом без гарнітури, порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону підвищено до 510 гривень.

За втечу з місця ДТП штраф становить 3,4 тис. грн. Таке ж покарання буде за перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год.

За ненадання переваги в русі автомобілю "швидкої", поліції або аварійній службі штраф 680 грн. Створення аварійної ситуації - 1445 грн, а за порушення, яке призвело до ДТП, - 850 грн.

Їзду без прав каратимуть штрафом у 425 грн. Якщо у водія посвідчення водія взагалі немає -  3,4 тис. грн.

Повторне протягом року вчинення такого порушення загрожуватиме 40800 грн штрафу з позбавленням права керування транспортом на термін від 5 до 7 років і з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Пішоходів, які переходять дорогу в недозволеному місці, очікує штраф 255 грн (раніше було 51 грн). За порушення ПДР велосипедисти повинні будуть заплатити штраф 340 грн. За ці ж порушення, вчинені в нетверезому вигляді, - 680 грн, за створення аварійної ситуації - 850 грн.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також