Знаменитий «Поліський трамвай» зупинився назавжди? (ВІДЕО)

3095 0

Ми у соцмережах:

Знаменитий «Поліський трамвай» зупинився назавжди? (ВІДЕО)

Одна з найбільш відомих туристичних родзинок Рівненщини «кукушка», яка рухається найдовшою вузькоколійною залізничною дорогою в Європі, простоює з березня. В «Укрзалізниці» ще думають, чи її запускати, бо від неї – одні збитки. А місцевим жителям трамвай є порятунком, бо маршрутки в тутешніх селах їздять рідко через погані дороги.

 Вузькоколійний потяг стоїть у депо, рух припинили з березня, повідомляє Суспільне. "Кукушку" раз в тиждень виганяють з депо, аби не заіржавіла. А ще за час вимушеного простою локомотив підремонтували та підфарбували.

"Був час відремонтувати гарно вагони, тепловоз. Вони дуже гарно пофарбовані, тягові двигуни і інше – все пороблене. Незрозуміло, чому... маршрутки їздять, а у нас у вагонах навіть можна зробити більшу дистанцію, – каже працівник вузькоколійної залізниці Олександр Мельник.

Якщо їхати до села Антонівка Володимирецького району – доведеться проїхати відрізком такої дороги, ремонту якої не згадають і місцеві.

Це і не найгірша, і не єдина погана дорога півночі Рівненщини. Тому існує тут і альтернативний транспорт – вузькоколійна залізниця, яка сполучає Антонівку із Зарічненський районом.

"Вузькоколійка проходить по таких місцях... Володимирецький район ще більш-менш має інфраструктуру, а вже Зарічненський район, за Володимирцем від села Біле до Острівська – то там вже дуже мало доріг, там асфальтованих доріг практично немає ніяких", – каже Олександр Мельник.

Суспільне звернулось до залізничників із офіційним запитом. Там відповіли: утримання "кукушки" у 2019-му році обійшлося у 23 мільйони гривень, тоді як доходи магістралі склали 258 тисяч. І вважають, що було б доцільно отримувати від регіону компенсацію за збитки. Чи відновлювати рух, додали, будуть вирішувати після карантину.

Коштів на утримання вузькоколійки немає і на рівні області – відповіли Суспільному в облдержадміністрації. Але, кажуть, було б добре, щоб її спільно утримували держава і приватні партнери.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також