Знайомтесь: переможниці Національної премії «Мама року» з Рівненщини

2578 0

Ми у соцмережах:

Знайомтесь: переможниці Національної премії «Мама року» з Рівненщини

Ними стали Олександра Соколова з Рівного та Марія Подерня із Зарічненського району.

 Вечірньої години 22 серпня у затишному, гарно прикрашеному до урочистої церемонії залі ресторану «Виноград» у Рівному зібралися дві різні родини. За одним столиком сиділо яскраве молоде подружжя Олександри Соколової та Павла Руденка, а за другим 69-річна Марія Подерня сиділа в колі дочки з зятем та онукою.

Красиві, усміхнені, святково вбрані представники двох різних родин, які ніколи раніше не знали одні одних, опинилися разом на спільному святі через одну спільну причину. Ці дві жінки Олександра Соколова з Рівного та Марія Подерня із с. Млинок Зарічненського району стали щасливими переможницями Національної премії «Мама року».

Організує її вже шостий рік поспіль Лінія магазинів EVA. 2020 рік став дійсно визначним, адже участь у премії "Мама року" взяли майже 800 зворушливих та надихаючих історій про матусь, бабусь, дружин та подруг.

Учасниці премії змагались за звання "Мама року" у восьми номінаціях: «Натхнення», «Велике серце», «Сімейний затишок», «Спорт», «Успіх», «Супербабуся», «Блогер» та «Мій Дім – моя EVA».

13 матусь-преможниць обирали шляхом онлайн-голосування на сайті. Окрім того, голоси за своїх фавориток віддавали зіркові експерти, серед яких були Лілія Бєлоусова, Ярослава Гресь, Любов Лоріашвілі, Олена Мандзюк, Наталка Карпа та Ганна Гришина.

«Національна премія «Мама року» — це ще один привід сказати своїй мамі або бабусі про свою любов, це ще один прояв турботи про найближчу людину. Це ідеальний майданчик для кожної мами похвалитися своїми успіхами та отримати безмежну підтримку українців, які віддають за неї свій голос. З кожним роком кількість натхненних історій материнства зростає, що говорить про те, що нам вдалося створити ідеальний майданчик для матусь, де вони можуть відкритися, надихнутися і просто стати щасливішими, а Лінія магазинів EVA в свою чергу їм в цьому сприятиме», - ділиться з нашими читачами історією цього конкурсу Ганна Гришина, директорка з маркетингу Лінії магазинів EVA.

Найбільш хвилююча мить – нагородження переможниць, вручення їм премії "Мама року" та подарунків від партнерів. В цьому сенсі урочиста церемонія вітання матусь-переможниць 2020 року дещо відрізняється від попередніх. Адже попередні роки всі щасливі переможниці їздили на вручення премії до столиці. У 2020 ж році через пандемію коронавірусу організатори самі поїхали до переможниць в усі куточки України.

У Рівному для такої приємної родинної церемонії обрали ресторан «Виноград», що на Грабнику. Дві щасливі родини з Рівненщини цього дня були сповнені найкращих вражень. Безумовно цей вечір увійде в родинний календар щасливих дат. Адже дбайливим, надихаючим, гарним, енергійним та талановитим мамам-переможницям у різних куточках України Лінія магазинів EVA організувала справжню казку – день відпочинку та насолоди у найкращому SPA-комплексі, програму перевтілення від стилістів та візажистів, професійну фотосесію.

А на завершення їм урочисто вручили нагороду «Мама року» від Лінії магазинів EVA та подарунки від партнерів премії. Святкову вечерю у родинному колі для них приготували кращі кухарі ресторану.

Рівнянка Олександра Соколова (Руденко) перемогла в номінації «Сімейний затишок». Її сімейну історію під назвою «Мене звати Борислав» зворушливо написав її чоловік Павло Руденко від імені маленького синочка.



Марія Подерня з села Млинок Зарічненського району відзначена в номінації «Велике серце». Її історію «Берегиня родинного вогнища Супрунюків» написала дочка номінантки Галина Погорілець.

У конкурсі можна було взяти участь, розповівши про саму себе, або ж про свою маму, дружину або подругу. Історії переможниць конкурсу з Рівненщини сповнені зворушливої щирості, безпосередності та любові. Адже писали їх найдорожчі номінанткам люди.

Переможниці поділилися з нами історіями про те, як же все почалося. 

«Це було на 14 лютого, День закоханих. Мій чоловік Павло знайшов у Інтернеті оголошення про премію «Мама року» від Лінії магазинів EVA та спитав, чи не хочу я взяти в ньому участь. «Коли ти хочеш зробити для мене такий подарунок, давай спробуємо», - відповіла я. Так він написав історію від імені нашого маленького синочка «Мене звати Борислав», яка всім сподобалася. І ось я переможниця», - приголомшливою усмішкою виражає радісні емоції молода матуся.

 Від молодого подружжя дізнаємося цікаві речі. Виявляється, що молоді люди, він – лікар, а вона – фізик, познайомилися й покохали одне одного через захоплення літературною творчістю. «Моя мама дуже талановита, - пише від імені дворічного синочка Борислава татко Павло. - За фахом вона фізик, але душа в неї творча, як у тата. Так вийшло, що вони познайомились у видавництві: друкувалися в одному виданні. Мама навіть написала і видала книгу «Історія одного дня» у 2017 році».

Власне, Бориславчикові тоді, коли тато подавав на конкурс «Мама року» свій шедевр про його маму, ще не було і двох років, а лише рік і вісім місяців. Молоде подружжя було приголомшене дивним співпадінням: оголошення про переможців цьогоріч через карантин дещо відсунулося в часі й випало на 7 липня. «Саме в день народження нашого любого синочка Борислава», - розповідає Олександра.

Задали кілька питань і «Берегині родинного вогнища Супрунюків» пані Марії Подерні, яка за рішенням експертів відзначена в номінації «Велике серце»:

- Пані Маріє, як же так сталося, що ви потрапили до участі в цьому конкурсі?
- Маю дуже розумних дітей. Вони написали про свою маму розповідь і подали на цей конкурс.

- А скільки дітей маєте?
- У мене п’ятеро дітей. П’ятеро зятів і невісток, бо маю два сини і три дочки. Подарували вони нам із чоловіком дев’ятеро онуків. Всі мої діти мають вищу освіту.

Пані Марія віддала вихованню дітей понад півсторіччя. Працювала учителькою української мови й літератури, була директором школи. Працює й дотепер. Та своїм найвищим досягненням Марія Подерня вважає свою сім’ю.

- Якось років чотири мене старшокласники запитали: «А що ваш чоловік подарував вам найдорожчого?» «П’ятьох моїх дітей - найкращих на планеті. Це найдорожче, що я маю», - відповіла я. Клас принишк, приголомшений такою неочікуваною відповіддю.

Пані Марія не без гордощів представляє свою дочку Галину Погорілець, яка й написала та подала на конкурс свою історію про матір.

«Маючи стільки дітей, залишилась ненька в рідній оселі з татом самі. Доля розпорядилась так, що «Її цвіту по всьому світу»: і в Донецьку, і в Тернополі, і в Луцьку, і в Рівненській обл. Але подумки ми завжди з нею, а вона- з нами. Незмінною в нашій родині є традиція: зустрічатися влітку один тиждень в батьків. Це найкращий, найщемніший, найдорожчий і найсвятковіший тиждень в році: і для дітей з сім’ями, і для батьків. То нічого, що спимо де попало (місця ж всім на ліжках не вистачає), прекрасно, що треба начистити на один раз два коші картоплі і помити гору посуду; кабанчика, якого батьки вигодовують і колють для нашої зустрічі, з’їдаємо за тиждень... Оце є щастя! А потім - розлуки: з кимось - на тиждень, з кимось - на місяць, а ще з кимось - до наступного року. Але ці зустрічі надихають, додають сил і бажання дожити до нових зустрічей. І ці мрії і сподівання наші спільні, сімейні! Адже немає більшого щастя, щоб нас не меншало, всі були живі й здорові, і тільки прибувало до роду Супрунюків».

Саме ця родинна традиція - зустрічатися всім п’ятьом родинам дітей Супрунюків у батьківській хаті найбільше зворушила тих, хто оцінював цю історію. Дочка пані Марії Галина обрала собі мамину професію, а вже її дочка навчається у Львівському національному університеті ім.. І. Франка на журналіста.

День у переможниць премії "Мама року-2020" з Рівненщини був насиченим, сповненим приємних емоцій. Пані Марія зізнається, що аби подолати відстань із Поліської глибинки до обласного центру в 240 км, довелося виїхати о четвертій ранку. Та вона не шкодує, бо день у неї сьогодні незабутній і дуже щасливий.

Після урочистої церемонії вручення премій щасливі номінантки позували перед фото та відеокамерами, дали інтерв’ю різним виданням. З їхніх облич не сходили щасливі усмішки.

Як добре, що знайшлися ентузіасти, які організували для жінок саме такий творчий конкурс і невтомно працюють з людьми, возвеличуючи жінку і найкращі сімейні цінності. 

Людмила МАРЧУК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також