Знайшли 18 крадених автомобілів, третина з них - викрадені не в Україні

1166 0

Ми у соцмережах:

Знайшли 18 крадених автомобілів, третина з них - викрадені не в Україні

За одинадцять місяців працівники сервісних центрів МВС Рівненщини виявили вісімнадцять крадених авто, шість з яких - були поцуплені за кордоном. У 41 транспортному засобі були змінені або підроблені номера агрегатів.

Аби вберегти себе від придбання транспортного засобу із перебитими номерами кузова чи двигуна, варто звернутись до сервісного центру МВС для оформлення договору купівлі-продажу та перереєстрації авто в присутності продавця і покупця. Договір купівлі-продажу укладається безкоштовно при перереєстрації транспортного засобу та заповнюється адміністратором в електронній формі.

42675742_1868374326616637_3894200126628954112_o.jpg

Важливою процедурою є проведення працівниками експертної служби МВС огляду або експертного дослідження транспортного засобу. Під час огляду перевірять ідентифікаційні номери і реєстраційні документи. Спеціалісти встановлять відсутність чи наявність ознаки пошкодження, підробки чи заміни номерів двигуна, шасі або кузова, заміни панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу та підроблення реєстраційних документів.

Огляд транспортного засобу безкоштовний та є обов’язковим. А експертне дослідження – платна послуга. Його проводять на розсуд власника авто, якщо виникли сумніви щодо достовірності певних даних.

Рівненський сервісний ентр повідомив РВ, що вони виявляють не лише підроблені номера агрегатів кузовів чи двигунів, а й документи: з початку року виявлено 6 несправжніх свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та 1 медичну довідку. Окрім того, співробітники територіальних сервісних центрів МВС Рівненщини виявили 5 осіб, які перебували у розшуку.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також