Знайшли будинок та подарували козу переселенці з Донеччини, яка оселилась на Рівненщині (ВІДЕО)

1271 0

Ми у соцмережах:

Знайшли будинок та подарували козу переселенці з Донеччини, яка оселилась на Рівненщині (ВІДЕО)

Менш ніж за тиждень жінці з Донеччини, яка приїхала а Рівненщину евакуаційним потягом. знайшли та облаштували хатину у селі і подарували козу. Адже вдома пенсіонерка тримала чимале господарство. Змушена була все покинути через постійні обстріли. Небайдужі селяни відразу прийшли на допомогу.

Як жителька зі сходу України облаштувалась на Рівненщині - у сюжеті Рівне 1.

Пані Надія показує будинок у який нещодавно її заселили. Невеличка хатина у селі на Гощанщині має все необхідне. Надії 71 рік. Приїхала на Рівненщину кілька днів тому евакуаційним потягом з Донеччини. Проживала у місті Селидове, Покровського району.

Попри життя у місті, жінка тримала чимале господарство. Не хотіла до останнього його лишати, та все ж терпіти жахи війни вже було не сили. Після приїзду на Рівненщину, Надія хотіла облаштуватись у селі,  аби знову тримати господарство. У Гощанській громаді житло знайшли. Це хатина у невеличкому селі. Її власники нині у США.

Осучаснення потребує хіба вуличний туалет. У Гощанській громаді вирішили виготовити новий. Робота нині на завершальному етапі.

Продукти першої потреби пані Надії вже принесли сусіди. Вона у свою чергу обіцяє пригостити їх пирогами з печі. Та сьогодні жінку чекав ще більший сюрприз. Староста села подарував їй козу, адже пенсіонерка мріє мати господарство.

24 березня на Рівненщину евакуаційним потягом з Донеччини приїхало майже 60 людей. Половину з них поселили у Гощанській громаді.

Надія Кавунова теж готова лишатись жити у громаді на Рівненщині. Чоловік помер, на Донеччині залишилась дочка з родиною. Вже теж шукають житло на заході України. Загалом з початку великої війни Гощанська громада прийняла 1500 ВПО. Залишилось жити майже 500 людей. Вони соціалізувались, знайшли житло та роботу.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також