Знають мову завдяки своїй фантазії

1796 0

Ми у соцмережах:

Знають мову завдяки своїй фантазії

Вчити іноземні мови з допомогою власної фантазії та образного мислення — справа ефективна. Це доводить відносно нова для нас освітня методика "ейдетика" — запам'ятовування іноземних слів або виразів з допомогою зрозумілих образів. Рівненщина перша застосувала цю методику у школі і вже нині має результати. Декілька рівненських школярів склали іспит з англійської викладачам Британської ради, що є найвищим підтвердженням знання мови на відповідному рівні.

11 учнів рівненських шкіл з другого по шостий класи, склавши іспит, отримали сертифікати Британської ради, які дозволять їм у майбутньому без проблем вступати на англомовні факультети як в Україні, так і за кордоном. Діти працювали саме за ейдетичною системою. Впроваджувати такий вид навчання декілька років тому почали вчителі англійської мови Наталія Дерябіна та Ірина Антошко, видавши "Словник-тренажер". — У ньому дітям пропонуються уже готові україномовні образи, які краще допомагають запам'ятати англійські фрази (наприклад, фразу "come across", яка перекладається як "випадково зустріти", автори підручника "поєднують" з "кумедним карасем", який на малюнку зустрічає жабу). Хоча учень, на думку педагогів, може самостійно асоціювати англійські слова з власними образами.

 
Ця методика не лише дала результати серед школярів, а й надихає інших вчителів іноземних мов. Зокрема, подібний словник днями презентувала вчителька німецької Наталія Симонович. З його допомогою, як запевняє автор, можна легко запам'ятати 300 основних німецьких дієслів. — В ейдетичному методі застосована особлива природа пам'яті, переважно зорової, — говорить педагог Наталія Симонович. — І ці яскраві зорові враження дозволяють утримувати й відтворювати надзвичайно великі обсяги інформації. Процес вивчення нових слів стає цікавим і творчим.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також