Знешкодили злочинців та звільнили заручника

1288 0

Ми у соцмережах:

Знешкодили злочинців та звільнили заручника

Професійність дій поліцейських чотирьох районів Рівненщини керівники перевіряли на практиці у Млинові.

Повідомлення про те, що на автодорозі «Київ-Чоп» у селі Привільне Дубенського району озброєні невідомі чоловіки заволоділи автомобілем «ВАЗ-2107» та грошима, надійшло на спецлінію «102» о 08:21. Поліцейські встановили, що зловмисники можуть утримувати заручника та зникли в напрямку Млинівського району. У зв’язку із цим начальник Дубенського відділу поліції зібрав особовий склад відділу та підпорядкованих йому Млинівського, Демидівського, Радивилівського відділень поліції за сигналом «Тривога». Керівництво ГУНП, територіальних підрозділів поліції чітко спланували та скоординували свої подальші дії щодо затримання злочинців згідно із відповідними оперативними планами.

Трьох зловмисників, які взяли в заручники пасажира викраденого авто, виявили у недобудованому приміщенні в селищі Млинів неподалік управління Держспоживслужби. Поліцейські евакуювали із установи працівників і відвідувачів, оточили місце перебування злочинців, із якими у перемовини вступили фахівці з групи проведення переговорів. Координаційний штаб прийняв рішення про залучення спецпідрозділу «КОРД», бронетехніки та введення плану «Грім». У результаті проведеної спецоперації злочинців знешкодили, а заручника звільнили.

«Це перше навчання, яке відбулося із застосуванням бронетехніки, — зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Людвіг Файт. — Така техніка є у нас на озброєнні і необхідність у її використанні підтвердили сьогодні. Передусім, це захист життя наших бійців. Підхід до об’єкта під прикриттям броні завжди безпечніше, ніж без неї. Позитивним аспектом є також ефективна взаємодія і співпраця із очільниками місцевих громад та райдержадміністрацій. Вимоги злочинців були виконані за сприяння і безпосередньої участі голови Дубенської райдержадміністрації. Сподіваємося, що влада на місцях і надалі долучатиметься до проведення подібних заходів і буде таке ж розуміння».

Такі навчання проводитимуться з особовим складом усіх територіальних підрозділів області, отож свої вміння та навики поліцейські вдосконалюватимуть і надалі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також