Знецінені незалежністю гроші повертатимуть, але не скоро

1701 0

Ми у соцмережах:

Знецінені незалежністю гроші повертатимуть, але не скоро

Всі говорять про повернення втрачених вкладів в Ощадбанку до 1 січня 1992 року. Сусідка навіть отримала вже часткову компенсацію — 50 гривень. Щоправда, довелося їй для цього простояти в черзі півдня. В той же час, чомусь ніхто нічого не говорить про повернення знецінених вкладів на ощадних книжках вже після проголошення незалежності України. Вклади 1992-1993 років. Вони ж тоді, під час інфляції, так само знецінилися як і решта вкладів. Цікаво, чи будуть нам колись їх повертати.

Всі говорять про повернення втрачених вкладів в Ощадбанку до 1 січня 1992 року. Сусідка навіть отримала вже часткову компенсацію — 50 гривень. Щоправда, довелося їй для цього простояти в черзі півдня. В той же час, чомусь ніхто нічого не говорить про повернення знецінених вкладів на ощадних книжках вже після проголошення незалежності України. Вклади 1992-1993 років. Вони ж тоді, під час інфляції, так само знецінилися як і решта вкладів. Цікаво, чи будуть нам колись їх повертати. Пенсіонерка Галина П.

Відповідає провідний економіст сектора депозитів Рівенської філії «Ощадбанку» Валентина Мороз: — В законі передбачено положення про компенсацію знецінених заощаджень після 1 січня 1992 року. Щоправда, це тільки на папері. Тобто реальних механізмів повернення цих коштів, тим більше самих коштів, поки що немає. Коли саме відбуватиметься повернення знецінених вкладів для цієї категорії населення — наразі невідомо, оскільки ми досі не розібралися із знеціненими вкладами до 1992 року. Дай Бог, щоб держава віднайшла необхідні для цього 132 мільярди гривень. У нас в області ця заборгованість, незважаючи на те, що ми повертаємо кошти вже впродовж десяти років, досі становить більше 2 мільярдів гривень. Гроші для повернення вкладникам надходять з державного бюджету згідно з відповідними постановами Кабінету Міністрів. А Ощадбанк проводить лише їх виплату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також