Знищений крейсер «Москва» йшов захоплювати Одесу

1556 0

Ми у соцмережах:

Знищений крейсер «Москва» йшов захоплювати Одесу

Увечері 13 квітня українські військові успішно поцілили ракетами «Нептун» у ракетний крейсер «Москва», внаслідок чого той затонув.

 «Схеми» вже почали ідентифікацію загиблих росіян.

Одна з матерів матроса-строковика розповіла журналістам, що ввечері 14 квітня їй зателефонував син і все, що повідомив – йшло всупереч з офіційними заявами російської влади.

Зокрема, він підтвердив, що у корабель поцілили українські ракети. Сказав про 40 загиблих на крейсері. За словами матері моряка, цей корабель від 24 лютого вже виконував низку бойових завдань, зокрема і на острові Зміїний, а під час останнього походу російські війська планували операцію з висадки морпіхів в Одесі. 

- Син мені зателефонував 14-го в сльозах і сказав: «Мамо, ти розумієш, що сталося? У нас запустили 3 ракети! Частину хлопців евакуювали на фрегат «Макаров». Усіх, хто вижив, доставили до Севастополя. Їм дали телефони, бо вони були, вибачте, лише в трусах і тільниках. У них все там залишилось, і телефони, і документи. Вони без всього».

На той момент жінка вже бачила повідомлення у новинах про «пожежу на кораблі» і запитала в нього про це.

- Він мені сказав: «Ні, мамо, це неправда. Ніяка це не пожежа». Він не просто так це каже, не з голови взяв. Розповідає мені і плаче від жаху, який пережив...

Усього на «Москві», за словами матері російського матроса, перебувало близько 510 людей. Загинули всі, хто був на палубі, у рубці, хто керував крейсером, хто був на вахті.

Корабель плив у напрямку Одеси. Жінка каже, що в подальшому планувалася висадка морських піхотинців, однак на запитання чи не мав це бути бойовий вихід чи нова операція росіян проти України, матір строковика не відповіла.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також