Знизити холестерин — це просто

2149 0

Ми у соцмережах:

Знизити холестерин — це просто

Насправді холестерин не є ворогом для людського організму. Він представляє собою воскоподібну речовину, яка виконує багато важливих функцій. Існує так званий хороший і поганий холестерин.

«Поганий» холестерин осідає на стінках судин, утворюючи небезпечні холестеринові бляшки, які згодом порушують кровообіг і призводять до серцево-судинних проблем. «Хороший» холестерин без перешкод відправляється до тканин і органів, не осідаючи на стінках судин, і приносить організму тільки користь.

Щоб зайвий раз не вдаватися до пігулок, варто спробувати змінити свій спосіб життя.

Вживайте менше трансжирів. Якщо у вас є проблеми з холестерином, то вам протипоказані чіпси, гамбургери, інший фастфуд, а також магазинна випічка, включаючи торти і тістечка.

Позбавтеся від зайвої ваги. Не обов'язково прагнути модельних параметрів, але скинути 4-5 кг бажано, тоді рівень ЛПНЩ-холестерину впаде на 8%.

Більше рухайтеся. Відводьте на фізичні вправи 2,5 год. на тиждень. Найпростіший спосіб - гуляти щодня на свіжому повітрі по 30 хв. Так ви зможете збільшити «хороший» холестерин і зменшити «поганий».

Налягайте на овочі, фрукти і крупи. Обирайте продукти, що містять багато клітковини (грубих харчових волокон): вівсянку, яблука, чорнослив, боби. Клітковина дасть відчуття насичення і позбавить від зайвої ваги.

Їжте горіхи - будь-які: волоські, лісові, арахіс, кешью. Тільки не переборщіть з ними, адже калорій в них чимало.

Навчіться розслаблятися. Чим більший стрес, тим вищий рівень «поганого» холестерину.

Додайте спецій. Можна швидко знизити «поганий» холестерин на 9%, якщо щодня вживати в їжу по півзубчика часнику. Також підійде чорний перець, куркума, імбир, коріандр і кориця.

Киньте курити. Домогтися зниження «поганого» холестерину на 5% можна з допомогою відмови від куріння.

Частіше смійтеся. Це саме той випадок, коли сміх може бути ліками.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також