ЗНО для вчителів

1625 0

Ми у соцмережах:

ЗНО для вчителів

Знання вчителів вирішило перевірити міністерство. Тому вони здаватимуть ЗНО, подібне до того, яке досі здавали лише старшокласники. Педагогів випробовуватимуть у кілька етапів.

Цього року це відбуватиметься добровільно. Сертифікацію пройдуть лише 42 вчителі початкових класів з усієї області, які навчають за системою Нової української школи. Першопрохідцям обіцяють надбавку до зарплати та підвищення у педагогічному званні. Планують, що у 2020 році сертифікація замінить звичні курси підвищення кваліфікації вчителів та стане обов’язковою.

Олеся Стеліга, речник обласного управління освіти:

— Цього року в Україні сертифікацію пройдуть лише 1000 вчителів, які виявлять таке бажання. Зареєструватися можуть ті вчителі, які викладають у 1?4 класах за системою Нової української школи і мають стаж не менш ніж півроку. Сертифікація складатиметься з трьох етапів. Перший — це ЗНО для вчителів, тести для якого розроблятиме Центр якості освіти. Другий — це майстер-клас, який включає запис повного уроку на відео. Третім етапом стануть тести на психологію та педагогіку. Така оцінка знань і навичок триватиме близько півроку.

На Рівненщині для проходження сертифікації уже зареєструвалося 18 вчителів із 42 необхідних.
 

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також