ЗНО – не зона: у Млинові влаштували жорсткий огляд випускникам

4022 0

Ми у соцмережах:

ЗНО – не зона: у Млинові влаштували жорсткий огляд випускникам

В редакцію газети «Рівне Вечірнє» звернувся фермер з Млинівщини Олександр Романчук, який розповів, що випускники піддаються тиску і залякуванню перед допуском до ЗНО з боку педагогічних комісій. З таким відношенням зіткнулася його донька.

 -          Вона прийшла на ЗНО з історії в школу №3 міста Млинів, - розповів чоловік. – Педагоги, які забезпечували допуск випускників до тестування, при пред’явленні нею ID-паспорта заявили, що це не вона на фото документу. Дочка перелякалася, що не потрапить за ЗНО, змушена була доводити, що це вона. Повірили їй тільки тоді, коли побачили родинку в неї на обличчі. Така ж була на фото паспорта. Дочка розповіла, що випускників буквально обшукували. В одного знайшли батарейку в кишені, то взагалі вигнали, інших змушували знімати ланцюжки з шиї. Дочка прийшла додому в істериці, а в неї проблеми з тиском. Як можна так відноситися до випускників? Це ж звичайне ЗНО, а не зона якась.

Директорака Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

-          Дівчина написала на місці заяву про порушення її прав чи процедури? Якщо ні, то ми не можемо реагувати на такі скарги. Комісія доскіпуються до випускників – і правильно робить. Адже наголошуємо постійно, щоб не приносили із собою жодних металевих предметів. Бо якщо на ЗНО прийде поліцай з металошукачем і знайде батарейку в кишені випускника, то його мінімум виведуть із тестування. А комісії доведеться пояснювати, як так сталося. Заборонено брати із собою і СМАРТ-годинники, бо у нас був випадок, коли випускник використав цей прилад, щоб добути необхідну йому інформацію, вийшовши в туалет і зателефонувавши товаришеві. Щодо ланцюжків, то я не вірю, що їх змушували знімати. Щодо отриманого дівчиною стресу, то порада батькам: виховуйте в дитині стресостійкість, їй пригодиться. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також