ЗНО з української мови та літератури складатимуть по-новому, а ДПА з математики - обов'язкова

899 0

Ми у соцмережах:

ЗНО з української мови та літератури складатимуть по-новому, а ДПА з математики - обов'язкова

В Україні зміниться формат ЗНО з української мови та літератури з наступного року, а ДПА з математики стане обов'язковою

 У 2021 році зовнішнє незалежне оцінювання буде проводитись або з української мови, або з української мови та літератури.

Раніше абітурієнти складали українську мову та літературу як один іспит, повідомляє пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти.

Таким чином, випускники, які завершують у 2021 році здобуття повної загальної середньої освіти та/або планують вступати до закладів вищої освіти, матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час ЗНО: або сертифікаційну роботу з української мови, або сертифікаційну роботу з української мови та літератури.

 

Що стосується Державної підсумкової атестації з математики, то з наступного року випускники шкіл обов'язково будуть її здавати. Раніше вони могли вибирати між математикою та історією України.

"Державна підсумкова атестація з 2021 року для шукачів повної загальної середньої освіти буде обов'язковою з української мови та математики. Це нововведення", - повідомила заступник директора Центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також