Чемпіонка Європи з руїн Авангарду

2039 0

Ми у соцмережах:

Чемпіонка Європи з руїн Авангарду

Рівнянка Наталія Прищепа стала першою в історії спортсменкою, яка двічі поспіль здобула титул чемпіонки Європи з бігу на 800 метрів. Аби зрозуміти унікальність цього досягнення, варто знати, що за рівнем своїх результатів спортсменка із Рівного поступається багатьом суперницям Європи та світу.

Переможний результат, показаний Наталією на змаганнях у Берліні (2:00.38), дуже далекий від рекордного — із таким часом на чемпіонаті світу не потрапиш навіть до фіналу. Секрет успіху Прищепи — тактика бігу. 23-річна рівнянка вибігає з-за спин суперниць на останній сотні метрів і мчить до фінішу.

Переможний фініш Наталії викликав захват 60 тисяч глядачів, які були присутні на Олімпійському стадіоні столиці Німеччини, та мільйонної телевізійної аудиторії. Наша землячка стала улюбленицею публіки, показавши не лише видатний біг, а й спортивне благородство, підтримавши в одному із попередніх забігів спортсменку із Бельгії, яка впала. Публіка полюбила б її ще сильніше, якби знала, в яких умовах тренується наша чемпіонка на руїнах стадіону «Авангард», де щосекунди ризикує зазнати травми на розбитій біговій доріжці.

Після перемоги Наталія Прищепа сказала:

Я дуже рада, що мій помаранчевий номерок чемпіонки Європи ще на два роки залишається зі мною. Було важче, аніж у 2016-му, тому що одна справа, коли ти прийшов змагатися, за щось боротися, а інша — коли ти виходиш на старт з титулом. Він зараз твій, але настає момент, коли ти розумієш: або він в тебе залишиться, або ти його втратиш. У першу чергу, це важко психологічно. Але два роки тому я не дуже орієнтувалася, де потрібно виходити вперед, де пришвидшитися, коли почати бігти трошки повільніше, взагалі як правильно тактично розкласти дистанцію. Я вже набралася досвіду і більше розумію, як діяти на дистанції в тій чи іншій ситуації. До старту зуміла заспокоїтися і тверезо оцінювати ситуацію в забігу, обдумувати, що відбувається на дистанції. Я бачила, хто мене закриває. На щастя, з тієї пастки я успішно вибралася.

Окрім Наталії Прищепи, Рівненщину на чемпіонаті у Берліні представляли ще п’ятеро легкоатлетів. Втім, вони завершили змагання далеко від п’єдесталу. Метальник молота Володимир Мисливчук посів 23 місце; бігун на 10 км Дмитро Сірук — 21; Катерина Климюк в естафеті 4 по 400 м була дискваліфікована разом з іншими дівчатами за неправильно передану паличку; марафонка Ольга Котовська прибігла 19-ю, а Вікторія Хапіліна не фінішувала.

Леонід Камлочук, директор обласної школи вищої спортивної майстерності:

Наталка прийшла до нас у школу у 2011 році, перед тим була ученицею ДЮСШ і тренував її Михайло Романчук, батько нашого чемпіона з плавання. Нині Наталку тренує Андрій Попеляєв. Тренується спортсменка переважно у Рівному, хоч часто і виїжджає у складі української збірної на збори в інші регіони. Якщо «Авангард» закриють на реконструкцію, доведеться нашим спортсменам їхати в інші області, у нас немає альтернативи, хоч і «Авангард» не витримує жодної критики.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також