«Золото» поїхало до Польщі

1264 0

Ми у соцмережах:

усі фото - Рома Цупрук,  sport photographer у Фейсбуці

Рівне знову жило великим спідвеєм – вперше за 33 роки на нашому мототреці пройшов фінал юніорського чемпіонату Європи (до 21 року).

Ці змагання зібрали гонщиків з десяти країн Європи: окрім України, яку представляв наш Марко Левішин, змагалися представники Польщі, Чехії, Данії, Швеції, Великобританії, Латвії, Німеччини, Угорщини та Росії, повідомляє 7 Днів.

 

Яскраво, як і завжди у Рівному, пройшла церемонія відкриття змагань – парашутисти, байкери, привітання поважних людей. Але це все стало прелюдією основного дійства дня - заїздів найсильніших юніорів континенту.

 

Десять тисяч глядачів, безперечно, врили в успіх рів нянина, проте Марко у своєму першому заїзді фінішував лише четвертим. І ось цей «нулик» у програмі змагань, значно погіршив шанси нашого гонщика, якому цього дня виповнилося 19 років, на медалі.

 

І хоча надалі Марко здобував очки, він таки залишився поза подіумом пошани. На прощання Левшин подарував вболівальникам яскраву перемогу у 20-му, останньому планованому заїзді. І його 9 очок трансформувалися у сьоме місце.

 

А визначити чемпіона у 20 заїздах не вдалося. Адже по 12 очок набрали поляк Віктор Лампарт і росіянин Роман Лахбаум. Щоправда, додатковий заїзд пройшов без інтриги – Віктор, минулорічний срібний призер Європи, спокійно переміг росіянина. Лампарт – чемпіон, Лахбаум – «срібний» призер, а «бронзу» виборов Мадс Хансен із Данії. У чільній «шістці» також Якуб Місков’як (Польща), Деніел Б’юлі (Велика Британія) тв Ян Квех (Чехія) – всі троє набрали по 10 пунктів.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також