Золото, що є в кукурудзі, допомагає імунній системі

1054 0

Ми у соцмережах:

Золото, що є в кукурудзі, допомагає імунній системі

Достигає кукурудза. Качанів вже багато не тільки на городах, а й на базарах. Золота і солодка — вона улюблена їжа багатьох. І корисна — чинить позитивну дію на роботу всього організму. Ви будете здивовані, але кукурудза містить невелику кількість золота, яка бере участь у гормональних процесах, а також позитивно позначається на роботі імунної системи.

Користь кукурудзи насамперед визначається її вітамінно-мінеральним складом. У ній містяться вітаміни групи В, Е, Н (біотин), А також такі мікроелементи, як кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, залізо, йод і багато інших. Такий різноманітний склад корисних речовин рідко де зустрінеш.

Кукурудза благотворно впливає на роботу кишечнику і допомагає впоратися із запорами. Люди, які страждають на хвороби печінки, також відчують помітне полегшення при регулярному вживанні кукурудзи, яка володіє вираженою жовчогінною дією.

Варені кукурудзяні рильця істотно полегшують перебіг різних видів гепатиту, хвороб жовчного міхура і жовчних проток.

Мало кому відомо, що молода кукурудза сприяє м’якому розчиненню каменів у нирках. Відвар молодої кукурудзи допомагає впоратися із захворюваннями підшлункової залози, а якщо пити такий відвар регулярно по склянці на день, то можна нормалізувати обмінні процеси в організмі.

Корисні компоненти, які містяться в кукурудзі, сприяють зміцненню серця і судин, а також істотно полегшують напади, що виникають при подагрі й нефритах.

Як відомо, немає абсолютно нічого корисного, і кукурудза не є винятком. Так, вживання кукурудзи може завдати шкоди організму при тромбозах, підвищеному згортанні крові, тромбофлебіті. Крім того, лікарі не рекомендують вживати кукурудзу людям зі зниженою масою тіла, а також у період загострень захворювань шлунково-кишкового тракту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також