Зовнішнє оцінювання: цьогоріч абітурієнти впоралися з тестами краще, ніж торік

1706 0

Ми у соцмережах:

Зовнішнє оцінювання: цьогоріч абітурієнти впоралися з тестами краще, ніж торік

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук зазначає: «Підбиваючи перші підсумки, ми констатуємо, що в цілому результати зовнішнього тестування кращі порівняно з 2009 роком».

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук зазначає: «Підбиваючи перші підсумки, ми констатуємо, що в цілому результати зовнішнього тестування кращі порівняно з 2009 роком». Водночас він наголосив, що результати тестування повинні стати предметом серйозної розмови про те, що «відбувається в освіті конкретних областей, про те, що відбувається в освітніх системах цих регіонів». Він зазначив, що за даними Центру оцінювання якості освіти, 200 балів з одного предмета набрали 883 абітурієнти, з двох предметів — 58, з трьох — 3 особи. Лідером за кількістю абітурієнтів, що набрали максимальну кількість балів з двох предметів, є Львівська область (12 осіб), Донецька (6), Харківська (6), місто Київ (6), Одеська область (4). Лікарчук також повідомив, що на додаткову сесію тестування, яка відбувалася з 29 червня до 3 липня, зареєструвалися 3890 осіб. За його словами, майже 1,5 тис. заяв були відхилені. «В основному, це ті, хто приніс довідки про стан здоров’я, що не підтвердилися, це ті, що запізнилися без поважних причин на основну сесію, хто прийшов на тестування під час основної сесії без необхідних документів. Також тут є ті, які намагалися користуватися під час основної сесії мобільними телефонами, іншими джерелами отримання інформації, роботи яких були анульовані і вони не змогли отримати свій результат», — розповів Лікарчук, наголосивши, що на додаткову сесію тестування з’явилося 90% зареєстрованих. Разом з тим, він повідомив, що станом на 5 липня в Український центр оцінювання якості освіти надійшло 5690 апеляцій, що становить 0,4% від загальної кількості тих, хто взяв участь у зовнішньому тестуванні. За словами Лікарчука, цьогоріч апеляцій надійшло менше, ніж у минулому році. За його даними, найбільша кількість апеляцій надійшла з тестів з української мови та літератури (3181), математики (980), іноземної мови (700). «Не є подача апеляцій такою масовою, як хтось сподівався», — наголосив Лікарчук. Він повідомив, що на двох засіданнях апеляційної комісії було розглянуто 710 апеляцій, з яких 234 задоволено. Крім того, Ігор Лікарчук зазначив, що відхилено 76% апеляцій (476). Він повідомив, що на засіданнях апеляційної комісії щоденно планується розглядати до 600 звернень і завершити роботу до 12 липня. Ігор Лікарчук зазначив, що остаточні результати тестування будуть опубліковані в офіційному звіті та розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти після завершення апеляційного процесу та повної обробки результатів зовнішнього тестування на початку серпня.

А як у нас Цьогоріч для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні на Рівненщині було зареєстровано 12076 учасників, що на 1625 менше, ніж у минулому навчальному році. В області було створено 28 пунктів тестування: 15 — у Рівному, по 4 — у Сарнах та Кузнецовську, 2 — у Дубні, по 1 — у Дубровиці та Рокитному. В усіх пунктах тестування працювали громадські спостерігачі (усього — 124 ), при цьому ніхто з учасників тестування в Рівненській області не подав апеляції на процедуру проведення. 35 цьогорічних випускників Рівненщини, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, набрали по 200 балів. Двоє з них, а це представники Рівненського обласного ліцею-інтернату та Рівненської гуманітарної гімназії, набрали максимальну кількість балів з двох предметів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також