ЗСУ отримають крилаті ракети для ударів по Криму

714 0

Ми у соцмережах:

ЗСУ отримають крилаті ракети для ударів по Криму

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що у Британії була підписана угода про передачу для ЗСУ далекобійної зброї.

 - Ми погодили потужну кількість броньованої техніки, постачання далекобійної зброї й домовилися почати підготовку українських пілотів, – сказав Володимир Зеленський.

Наразі не розкривається, що це має бути за далекобійна зброя. Однак ще у груді міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтерв’ю радіостанції Times Radio сказав, що розглядається можливість передати Україні авіаційні крилаті ракети дальньої дії Storm Shadow (або SCALP).


Storm Shadow / SCALP — це авіаційна ракета класу «повітря-земля» дальньої дії, призначена для подолання щільних систем ППО та знищення важливих стаціонарних і нерухомих цілей, зокрема бункери та захищену інфраструктуру. Зброя здатна працювати вдень і вночі в будь-яких метеоумовах, має систему планування складних місій.

Наразі Польща завершує модернізацію бомбардувальників Су-24М для використання ракет SCALP, уточнює «Армія інформ».

З цими ракетами українські війська матимуть можливість бити як по Криму, так і по логістичним центрам у Росії, які облаштували поблизу кордону з Україною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також