Зубна імплантація

572 0

Ми у соцмережах:

Зубна імплантація

Зубні імплантати встановлюються для того, щоб заповнити втрати, що виникли в природних зубах пацієнта. Завдяки відповідному дизайну, головним чином завдяки належній формі та довговічності, вони успішно замінюють відсутні зуби.

Що таке зубні імплантати

Зубний імплантат - це не штучний зуб, як неправильно вважають багато людей, а штучний корінь з титану у розмір природного кореня зуба. Штучний зуб, розміщений на ньому, називається коронкою. Однак кількість імплантатів не обов'язково відповідає кількості відсутніх зубів і фіксованих коронок. У багатьох випадках можна виконати декілька точкових імплантацій і відпочити на ньому всі відсутні зуби. Іноді виявляється достатньо навіть двох зубних імплантатів, щоб стабільно закріпити на них весь протез.

Встановлення зубних імплантатів

Зубні імплантати встановлюються в три етапи. Перша - це хірургічна процедура, для якої потрібно зробити знімок. На його основі лікар зможе оцінити, чи достатня кількість кісткової тканини в яснах для встановлення імплантатів. Якщо кількість тканини занадто мала, потрібно попереднє збільшення. Якщо оцінка позитивна, імплантація може проводитися двома способами - під місцевою анестезією або під загальною анестезією. На початку процедури в кістці просвердлюють отвір, куди потім слід встановити імплантат. Після того, як хірург переконався, що його положення стабільне, він зашиває рану. Під час процесу загоєння рани відбувається остеоінтеграція, тобто процес безпосереднього зрощення штучного кореня з кісткою. Залежно від випадку це може тривати від 3 до 6 місяців.

Наступні етапи імплантації

На більш пізньому етапі імплантат оголюється і вкручується цілющий гвинт. Для цього лікар розрізає мембрану над імплантатом і затягує гвинт, який призначений для прискорення процесу загоєння слизової та моделювання форми ясен для протезуючої коронки. Період регенерації займає приблизно 14 днів. Після закінчення цього часу ви можете зняти відбитки, а потім зафіксувати штучний зуб на раніше зробленому протезному абатменті.

Протезна коронка

Помилкові зуби можна прикріпити або до зубних імплантатів, або до існуючих зубів, щоб приховати пошкодження. Іноді їх також ставлять, щоб захистити слабкі зуби від перелому або закріпити місток або покрити зуб після лікування кореневих каналів. Стоматологічні кабінети сьогодні мають безліч типів коронок. Виготовлені з різних металевих сплавів виглядають не естетично через колір. Тому акрилові коронки в колір природних зубів будуть працювати набагато краще, але через свою нестабільність їх можна використовувати лише як тимчасову реставрацію. В даний час найбільш часто використовуються керамічні коронки, металеві коронки з порцеляновими та цирконієвими коронками. Останні характеризуються високою міцністю та світлопроникністю, завдяки чому вони зберігають оптичні властивості природних зубів.

Керамічні коронки також виглядають дуже естетично і мають колір, який відповідає природному зубному ряду. Однак їх недоліком є ​​висока ціна. У більшості випадків металеві коронки з порцелянового шпону ідеально підходять, оскільки вони дешевші, але міцні і чудово імітують природні зуби.

Якщо ви зацікавлені в імплантації імплантатів, відвідайте веб-сайт сучасного медичного центру Oculus: https://oculus.lviv.ua/areas/dentistry/implantaciya/


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також