Зупинимо рак разом!

1664 0

Ми у соцмережах:

Зупинимо рак разом!

ЗНИЗИТИ СМЕРТЕЛЬНУ СТАТИСТИКУ – СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЄКТ «ОНКОЛОГІЯ – КРУПНИМ ПЛАНОМ»

 Дев’яносто – стовідсотковий шанс на одужання має людина після діагнозу рак, при виявленні онкології на 0-й чи 1-й стадіях. Зворотня ситуація із 3-ю і 4-ю стадіями. Цифри доводять необхідність ранньої діагностики та профілактики. Щоб пояснити тонкощі лікування захворювань суспільству та спростувати найбільш поширені міфи про рак, волонтери створили соціально-просвітницький проєкт «Онкологія - крупним планом». Керівник проєкту – голова благодійного фонду «Великі серця» Олександр Коркоїл разом з вузькими спеціалістами, науковцями, людьми, які подолали рак та представниками медіа намагаються змінити страшну статистику онкологічних захворювань, даючи покрокову інструкцію, як виявити пухлину та пройти курс лікування. Але що найголовніше – метою проєкту є усунення причин та не допущення раку на пізні стадії.

«У вас звичайне розтягнення зв’язок. Ось мазь, мажте і все пройде» – діалог сімейного лікаря з райлікарні з мамою дівчинки в якої після уроку фізкультури розболілося коліно. На жаль, мазь не допомогла, час було втрачено… далі був Інститут раку та діагноз – саркома.

Лікарі не навмисно ставлять помилкові діагнози. Часто їм не вистачає кваліфікації в галузі онкології, не вистачає апаратів для діагностики, не вистачає елементарних засобів, особливо ці проблеми загострені в районних лікарнях. Це впливає, в першу чергу, на пацієнтів, які ризикують втратити дорогоцінний час на встановлення правильного діагнозу та подальшого направлення на діагностику і лікування в обласні центри. Для ефективної боротьби за людське життя, медичні працівники потребують постійного додаткового навчання.

Фонд «Великі серця» запускає всеукраїнський безкоштовний освітній проект «Онкошкола» для сімейних лікарів, онкологів, медсестер, пацієнтів та їх родичів. Спільно з найкращими фахівцями: онкологами й психологами медики отримають знання, поради, навички, необхідні для ефективної роботи з онкохворими, групами ризику та дітьми, а також впевняться в своїх силах. Також паралельно ми працюватимемо і з українцями, щоб надати їм інформацію про рак і його симптоматику. Наше завдання – виграти час та попередити пізні стадії онкології.

«Ми хочемо охопити всі сфери, які пов’язані з боротьбою проти раку. Адже лише комплексний підхід дозволить вплинути на негативну тенденцію та знизити смертельну статистику, - розповідає керівник проєкту Олександр Коркоїл. Це і підвищення престижності професій онкологів та онкологічних медсестер, та боротьба за підвищення їм заробітніх плат, щоб не було так, коли одна медсестра на декілька відділень; це і створення всеукраїнської інформаційної кампанії кінцевою метою якої буде державне фінансування скринінгових програм; це і розробка та збір пропозицій з центру та регіонів (онкологи, цитологи, економісти, волонтери, пацієнтські організації) щодо Національної та Регіональних стратегій по боротьбі з раком; і, що найголовніше – просвітницька місія та освітня онкологічна програма. Ми можемо попередити рак і ми це зробимо спільно!»

Проєкт повністю волонтерський – запрошуємо до висвітлення ЗМІ, запрошуємо лікарів ділитися досвідом, запрошуємо героїв, які подолали рак поділитися власною історією, щоб попередити інших.

Ви також можете долучитися донейтом та підтримати проєкт.

Благодійна організація «Великі серця» (ідентифікаційний код 40186719)
карта ПриватБанку 5168 7422 3582 3063
р/р (UAH) UA403562820000026000051504625
МФО банку 356282

Ми готові до проведення онкошколи саме у вашому місті чи районі. Щоб зареєструватися на семінар – напишіть нам повідомлення з текстом «Хочу на семінар» на електронну адресу velykisercia@gmail.com


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також