Зупинити рейдерське захоплення підприємства закликають українську владу працівники ДП "ПрикарпатЗахідтранс"

2148 0

Ми у соцмережах:

Зупинити рейдерське захоплення підприємства закликають українську владу працівники ДП

У понеділок 29 грудня трудовий колектив ДП "ПрикарпатЗахідтранс" вийшов на акцію протесту проти рейдерського захоплення підприємства, що відбувається протягом останніх двох тижнів.

Акції протесту працівників відбуваються у Києві — перед головними адміністративними будівлями столиці. Люди вийшли на вулиці під гаслами "Дайте законно працювати", "Ні свавіллю міліції", "Ні бандитам в Україні", "Зупиніть рейдерське захоплення ДП "ПрикарпатЗахідтранс". Керівник підприємства Чаба Кемпл пояснює: "Вже кілька тижнів всі працівники нашого підприємства живуть зі страхом за свою подальшу долю. Ми бачимо, як рейдери через незаконні рішення судів намагаються відібрати у людей роботу, залишити понад 1300 родин без годувальників. Ми вже оскаржуємо ці рішення у касації. Все, що ми хочемо, — чесно працювати, жити по закону. Вся країна бачила, як припинили свою роботу нафтові підприємства в Одесі, Василькові та Херсоні. Вочевидь, хтось вирішив, що ми маємо бути наступними". Наразі працівники ДП "ПрикарпатЗахідтранс" висувають три основні вимоги: по-перше, зупинити рейдерське захоплення підприємства; по-друге, дочекатися рішення Вищого господарського суду по касаційній скарзі, яку подало підприємство; по-третє, зупинити втручання держави в роботу їхнього підприємства. Нагадаємо, що два дні тому 30 озброєних молодиків "помилково" захопили станцію з перекачування нафти іншого підприємства — "Укртранснафта", розмахуючи рішенням Рівненського суду про передачу нафтопродуктопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" у власність Фонду держмайна України. Але зрозумівши, що вони помилилися станцією, нападники намагалися втекти. Однак 15 осіб були затримані міліцією за планом "Перехват". Як повідомляє джерело у Житомирському УМВС, кримінальне провадження щодо вказаних осіб вже внесено в ЄРДР. Тиждень тому цей же нафтопродуктопровід намагалося забрати в своє управління дочірнє підприємство Міністерства енергетики "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами".

Прес-служба ДП "ПрикарпатЗахідтранс".

Інформаційна довідка

Трубопровід ДП "ПрикарпатЗахідтранс" чи не єдине підприємство з постачання палива та його транзиту в Європу, що залишилося в спадок від СРСР. Основна частина інших продуктопроводів була знищена та зруйнована за часи незалежності. Підприємство дає понад 1300 робочих місць, є одним з найбільших платників податків. Трубопровід — це найбільш ефективний канал постачання дизельного пального в Україні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також