«Зупинка в «кишені» біля НУВГП так і проситься»

2042 0

Ми у соцмережах:

«Зупинка в «кишені» біля НУВГП так і проситься»

На Соборній, у «кишені» біля головного корпусу НУВГП, хочуть облаштувати зупинку громадського транспорту. Адже відстань між існуючими зупинками біля ЦУМу та на перехресті біля Покровського собору надто велика. Минулого тижня про такі плани заговорили на міській координаційній раді з питань з безпеки руху.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління містобудування та архітектури:

— Доцільно облаштувати додаткові зупинки громадського транспорту біля перехрестя вулиць Соборної та Героїв Поліції. Потрібно робити проєктну документацію, вияснити, чи відповідатиме це державним будівельним нормам. До нас раніше зверталися, щоб ми оцінили доцільність розміщення зупинки на спуску. Тож проводили попередній аналіз ухилів, норм, ширин і побачили, що така можливість є. Протягом кількох тижнів спробуємо напрацювати більш деталізовану схему можливих зупинок та загалом реорганізації руху в тому кварталі.

Щодо того, буде це тролейбусна чи автобусна зупинка: ділянка має певні особливості, бо на ухилі електротранспорт здійснює більше навантаження на мережу, і зупинка-рушання потребують певної кількості електроенергії та відповідної інфраструктури. З цим є питання. Коли буде зрозуміло, чи погодиться з цим поліція, тролейбусне управління, то в перспективі — чи за міські кошти, чи за якісь інші там з’являться додаткові зупинки.

Василь Сливка, керівник міського управління транспорту:

— Хай опрацюють пропозиції, як буде виглядати та зупинка. Біля університету місця достатньо, там зупинка «проситься», і це не буде проблематично. А от з правого боку щоб не трапилося так, що тролейбус чи автобус зупинився — і одразу вхід в «Глобус». Треба вивчати ситуацію. Зупинки там потрібні.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також