Звання «Почесний донор України» отримали сьогодні ще двадцять мешканців Рівненщини

1080 0

Ми у соцмережах:

Звання «Почесний донор України»  отримали сьогодні ще двадцять мешканців Рівненщини

Сьогодні Україна і світ відзначають День донора крові. На Рівненщині звання «Заслужений донор України» мають 10 людей. Вони зробили понад 100 донацій.

2672 людини стали «Почесними донорами України». Вони ділилися своєю кров’ю щонайменше 40 разів або ж здали 60 доз плазми.

20 осіб отримали звання «Почесний донор України» сьогодні під час урочистостей в Рівненському обласному центрі служби крові. Це єдине комунальне підприємство на Рівненщині, яке робить забір компонентів крові.

Як розповіла директорка центру Ліна Михальчук, після 24 лютого 2022 року потреба в компонентах крові суттєво зросла. Кров потрібна постійно - пораненим захисникам і захисницям, цивільним, які постраждали від ворожих обстрілів. Тому Центр служби крові працює шість днів на тиждень.

 

З нагоди Всесвітнього дня донора крові спільно з Асоціацією служби крові співробітники центру влаштували свято для тих, хто охоче ділиться своєю кров’ю для порятунку інших.

Почесним та заслуженим донорам підготували сувеніри, подарункові сертифікати та солодощі. Відзначили і волонтерські організації, які є партнерами центру.

В Рівненському обласному центрі служби крові наголошують, що донорство – це не лише про благодійність. Це ще й користь для здоров’я людини, яка ділиться своєю кров’ю.

Крім того, для донорів держава передбачила низку пільг: додатковий вихідний чи один день відпустки за один донат, 10 % доплати до пенсії тим, хто має звання «Почесного донора України».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також