Звичка спати в шкарпетках: корисно чи шкідливо?

2669 0

Ми у соцмережах:

Звичка спати в шкарпетках: корисно чи шкідливо?

У багатьох є така звичка — спати в шкарпетках: ноги в теплі, тож і сон спокійний. Але медики застерігають: невинна на перший погляд звичка може нашкодити здоров’ю.

Вузькі шкарпетки, від яких на ранок залишаються сліди на шкірі, можуть порушити процес кровообігу, що може спровокувати проблеми в роботі організму. Якщо у людини мерзнуть ноги, вона може одягати шкарпетки, але вони мають бути вільними і не тиснути.

Не менш важливо, з якої тканини шкарпетки. Синтетичні матеріали, наприклад нейлон, небезпечні для здоров’я. Цей матеріал негативно впливає на стан шкірного покриву, провокуючи шкірні інфекції. Якщо ви не можете відмовитися від шкарпеток під час сну, варто обирати бавовняні шкарпетки.

Деякі люди так звикають до сну в шкарпетках, що лягають в них в ліжко навіть коли їм зовсім не холодно. Але це може спровокувати перегрів тіла. Проблема може виникнути і в денний час. Температура тіла може підвищуватися як через синтетичні тканини, так і натуральні.

Вузькі шкарпетки здатні викликати відчуття дискомфорту. Зрештою, людина буде перевертатися, постійно прокидатися. Якщо ви стали часто страждати на безсоння і спите в шкарпетках, знімайте їх перед тим як лягти в ліжко. З великою ймовірністю це допоможе вирішити проблему.

Коли людина лягає спати в шкарпетках, може посилюватися процес потовиділення, що призведе до порушення правил гігієни. Ризик стикнутися зі шкірною інфекцією або неприємним запахом збільшується, якщо шкарпетки брудні або виготовлені з тканини, яка не дозволяє шкірі дихати. Люди, в яких постійно мерзнуть ноги, можуть придбати шкарпетки з бавовняної тканини або бамбукових волокон.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також