Звички, які тільки шкодять після 60 років

3690 0

Ми у соцмережах:

Звички, які тільки шкодять після 60 років

Після 60 років організм починає змінюватися. Це позначається не тільки на зовнішності людини. Наприклад, саме в цьому віці починаються зміни, пов’язані з травленням та обміном речовин. Страждають також і когнітивні здібності, що спричиняє розвиток хвороби Альцгеймера. Однак існують певні звички, які лише пришвидшують старіння — про них варто забути тим, кому за 60.

Iгнорувати заняття спортом. Ви можете знайти велику кількість занять, які розроблені спеціально для літніх людей. Фізичні вправи допомагають покращити когнітивні здібності та зміцнити серце. Можете просто гуляти чи плавати у басейні. Головне, щоб це були заняття середньої інтенсивності. Фахівці радять людям після 60 років приділяти увагу таким вправам щонайменше один раз на тиждень (хоча б пів години на день).

Думати, що депресія під час старіння є нормальним станом. За словами вчених, близько 33% людей у віці від 60 років почуваються щасливішими, аніж люди у віці від 30 до 60 років. Тож якщо ви відчуваєте депресію, стрес чи вам просто сумно, варто звернутися до фахівця.

Приділяти мало часу сну. Тим, хто вже перетнув позначку в 60 років, також потрібно спати в середньому 7–9 годин на добу. А ось денного сну краще уникати.

Не звертати увагу на зміни, які відбуваються зі шкірою. Літні люди мають більше шансів підхопити інфекцію, зіткнутися з різними ускладненнями після ушкодження шкіри чи захворіти на рак. Синці з’являються швидше та довго не проходять, на деяких ділянках шкіра стає сухою. Тому варто краще доглядати за нею і підібрати водночас правильні засоби.

Забувати про щеплення. Імунна система слабшає з віком, а тому варто вакцинуватися від грипу та інших хвороб. А про те, які саме щеплення потрібні саме вам, краще дізнатися у свого домашнього лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також