Звідки береться волога в приміщенні та як позбутися її швидко й ефективно?

997 0

Ми у соцмережах:

Звідки береться волога в приміщенні та як позбутися її швидко й ефективно?

Підвищений рівень вологості у приміщеннях — поширена проблема багатоквартирних і приватних будинків.

Їх мешканців особливо гостро відчувають її в періоди міжсезоння та холодні пори року, то питання про те, як зменшити вологість у приміщенні та добитися комфортності мікроклімату у своїх домівках особливо актуальне для них.

Звідки береться волога в приміщеннях будинків?

Найпоширеніша проблема — відсутність ефективної вентиляції в житлових приміщеннях. До інших джерел підвищеного рівня вологі відносять затоплені підвали. Саме від них вона здатна підійматися вище по стінах на перші, другі та навіть треті поверхи. Інші джерела:

• дах без надійної гідроізоляції або з протіканнями;

• поламаний водостік або сантехніка;

• міжстінні шви, які погано гідроізольовані;

• приміщення без опалення.

Оптимальний рівень вологості неможливий без прогрівання стін у холодну пору року. Відсутність опалення — причина появи вогкості та грибка. Своєю чергою, вони руйнують оздоблювальні матеріали, меблі та стінові конструкції.

Як позбутися вологи в приміщеннях?

Проблема потребує швидкого вирішення, адже мова йде про здоров’я та комфорт мешканців домівки. Існує багато способів підтримувати вологу на оптимальному рівні 45‒60 %, серед яких — рішення купити осушувач. Цей пристрій покликаний швидко, ефективно та з мінімальними витратами розв'язати проблему.

На що звертати увагу, обираючи осушувач?

Для того, щоб обрати осушувач повітря правильно, треба врахувати цілий ряд параметрів. Головним із них є продуктивність, тобто кількість літрів рідини, яку прилад зможе вивести з повітря за добу. ЇЇ вимірюють інтенсивністю осушення та максимальним повітрообміном.


 


Інтенсивність розраховують за спеціальною формулою, яка враховує площу, рівень вогкості, якість повітрообміну в приміщенні. Для того, щоб прилад працював без перебоїв протягом довгого часу, треба обирати його з запасом інтенсивності. Однак не треба переплачувати за занадто великий запас.

Найкращими рішеннями можуть стати осушувачі повітря «Maxton» і «Aircond», зокрема моделі «Aircond D-30L» та «Maxton 12a». Вони досить потужні для того, щоб забезпечити комфортний мікроклімат і доступні з трирічною гарантією виробника.

Придбати їх та іншу техніку можна в магазині «Побут».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також