Звикайте до паперових торбинок

1480 0

Ми у соцмережах:

Звикайте до паперових торбинок

У червні деякі магазини у Рівному на добу відмовляться від поліетиленових пакетів, пропонуючи покупцям паперові. У разі успіху магазини повторять цю практику на три дні, а потім на тиждень. Таким чином Рівне підтримає відповідні ініціативи громадськості, що поширюються й в інших містах. Автором такої ініціативи у Рівному, оформленої як електронна петиція, стала Алла Лосік.

Алла Лосік, автор петиції:

Надіюсь, що за три роки ми доб’ємося відчутного успіху в запровадженні цієї ініціативи в Рівному. Звісно, що екологічно чисті пакети коштують дорожче, ніж поліетиленові. Однак наслідки використання останніх для довкілля є згубними. Невеликий паперовий пакет коштує 30 копійок, більший — від 5 до 7 гривень. Але якщо торговельні мережі не будуть виставляти на них надто високу ціну, то рівняни їх купуватимуть.

Ігор Остапенко, начальник міського управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування:

— Як тільки стало відомо, що ми плануємо запровадити таку ініціативу, до нас телефонувало дуже багато підприємців. Підготуємо відповідне рішення міської ради, яке буде рекомендаційним. Але будемо переконувати, що таку практику потрібно впроваджувати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також