Звільненого строковика поновили на роботі

1296 0

Ми у соцмережах:

Звільненого строковика поновили на роботі

Це зробили у Радивилові, але лише після втручання наглядовців.

У грудні 2017 року до управління Держпраці у Рівненській області надійшло звернення з приводу незаконного звільнення працівника Радивилівського професійного ліцею, призваного на строкову військову службу.

Працівник був прийнятий на посаду медичної сестри на період відсутності основного працівника. Через півроку він був увільнений від роботи у зв'язку з призовом на строкову військову службу - із збереженням місця роботи, посади і середнього заробітку на період проходження строкової військової служби. Але через деякий час, у зв’язку із виходом на роботу основного працівника, строковика звільнили.

Прес-служба Управління Держпраці у Рівненській області повідомляє, що у закладі порушили вимоги ч.З.ст.119
Кодексу законів про працю України, які вказують: за працівниками, призваними на строкову військову службу, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток. За результатами перевірки складено акт, вручено припис з вимогою усунення порушень, відповідно до ст.265 КЗпП України накладено штрафні санкції. Строковика вже поновили на роботі, причому з дати його неправомірного звільнення.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також