Звільнили тихо. В обласному управлінні Держгеокадастру — нове керівництво

3211 0

Ми у соцмережах:

Звільнили тихо. В обласному управлінні Держгеокадастру — нове керівництво

Начальника управління Держгеокадастру в області Романа Мигаля та його першого заступника Сергія Дубича з посад звільнили. Проте не через звинувачення у незаконному розподілі земель, які торік висунув нардеп Іванісов, а через політичні кадрові перестановки.

Львів’янин Роман Мигаль керував управлінням Держгеокадастру на Рівненщині останніх три роки, вигравши у 2016-му конкурс на посаду. У листопаді на урядовій нараді нардеп Роман Іванісов, який і сам незадовго опісля потрапив у скандал, назвав керівництво рівненського управління бандою. Мовляв, на Рівненщині незаконно змінюють цільове призначення земель, вимагають кошти за землі і т.п. Керівництво управління всі звинувачення відкидало, а прем’єр доручив розібратися у ситуації, а тоді звільняти посадовців. Проте судячи з кадрових рішень, доказів проти Романа Мигаля та його підопічних не знайшли.

Так, хоч Романа Мигаля 9 січня і звільнили з посади, проте наказ на звільнення — за угодою сторін, а не «за статтею». З іншого боку, таке звільнення убезпечить керівництво Держгеокадастру від судових позовів з боку Мигаля. Натомість його заступника Сергія Дубича хоч і звільнили з обласного управління, призначили на хоч і нижчу, але керівну посаду — начальника міськрайонного управління у Рівненському районі та у Рівному.

Я не вправі, мабуть, коментувати рішення керівництва, але скажу про себе, — зазначає Сергій Дубич. — Щодо мене було дисциплінарне розслідування, але його закрили, оскільки порушень земельного законодавства не виявили. А звільнення — це політична воля, по всій країні змінили керівництво управлінь Держгеокадастру. Жоден начальник та заступник не залишився на посаді. Оголосили конкурси, аби набрати нових людей. До кінця січня приймають документи і на посаду начальника рівненського головного управління. Я також подаватиму: змушений, щоб відстояти свою честь та гідність. Конкурс має відбутися, якщо не помиляюся, 10 лютого.

На Рівненщині, втім, звільнили не всіх заступників начальника управління Держгеокадастру. На посаді залишився Ростислав Корзун, який відповідає за контроль за використанням та охороною земель. Втім, виконувати обов’язки начальника призначили не його, а нову для рівненського Держгеокадастру людину — 34-річного Романа Ланового. Пан Лановий з 2013 року керував управлінням Держгеокадастру в Шепетівському районі на Хмельниччині, де на різних посадах працював з 2008 року. До того пан Лановий навчався у Національному університеті водного господарства та природокористування у Рівному.

До слова, Роман Мигаль після звільнення опублікував декларацію про майно та доходи за 2019 рік. Торік начальник Рівненського управління Держгеокадастру отримав 380,9 тис. грн заробітної плати. Його дружина Розалія від підприємницької діяльності отримала майже 1 млн грн доходу. Пан Мигаль задекларував 350 тис. грн готівки, дружина — 1 млн грн. Окрім того, відповідно до декларації, дружина пана Мигаля користувалася одразу двома службовими автомобілями «Агро Фонду», в якому працює і який у співвласності односельців пана Мигаля (з Бродівського району) Івана Мигаля та Василя Лемеха. Авто, до слова, недешеві: позашляховик «Lexus NX 300H» 2018 року випуску, вартість якого на сайтах продажу авто — близько 40 тис. доларів, та «Toyota Camry» 2016 року, яку оцінюють від 15 тис. доларів.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також