Звинуваченого у вбивстві так і не покарали

2457 0

Ми у соцмережах:

Звинуваченого у вбивстві так і не покарали

Вирок костопільчанину Олегові Мельнику, обвинуваченому у вбивстві у лютому 2014 року 33-річної рівнянки Наталії, був оголошений у лютому цього року в Костопільському районному суді. Суд визнав його винним у вбивстві і засудив до 8 років позбавлення волі. Проте засуджений досі не покараний.

Нагадаємо, рівнянка Наталія загинула від ножового поранення, гостюючи в Костополі у свого знайомого Олега. Оскільки свідків не було, костопільська міліція, яка розслідувала цю подію, спочатку схилялася до вчинення самогубства. Після наполягань мами Наталії Галини Трофимчук на тому, що це не могло бути самогубство, і що справу мають розслідували в обласному управлінні міліції, аби не було упередженого ставлення, слідство й справді продовжили в Рівному. За характером поранення воно дійшло висновку, що це не могло бути самогубство, і справу перекваліфікували на вчинення убивства. Підозру оголосили Мельнику.

Він своєї провини не визнавав і свідчити проти себе відмовився. Те ж саме сказав і на суді. Узявши до уваги докази, суд таки визнав його винним і призначив покарання: 8 років позбавлення волі. Він також має компенсувати потерпілій стороні - матері, двом дітям та чоловікові загиблої - моральні збитки у розмірі 100 тисяч гривень кожному. Але у залі суду Олега Мельника під варту не взяли, оскільки вирок мав бути виконаний після того, як набуде чинності.

Засуджений оскаржив вирок в Апеляційному суді Рівненської області. Але там цю справу до розгляду не взяли. Раніше усі судді в тому чи іншому складі брали участь у її розгляді, а тому відмовилися знову її розглядати. Тож справу передали до Апеляційного суду Волинської області. І нарешті усередині листопада він мав приступити до розгляду. Та не приступив: Олег Мельник подав клопотання, що захворів і перебуває на стаціонарному лікуванні у Рівному, тому не може взяти участі в засіданні. Клопотання прокурора розглянути справу без участі підсудного суд відхилив. Справу призначено аж на середину березня 2019 року. На той час піде уже шостий рік відтоді, як Наталії не стало.
Читайте також  За вбивство до в’язниці не потрапив


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також