Звинуваченого в отриманні хабара нацгвардійця взяли під варту у залі суду

2271 0

Ми у соцмережах:

Звинуваченого в отриманні хабара нацгвардійця взяли під варту у залі суду

Більше ніж на п’ять років може потрапити за грати військовослужбовець Андрій Борисюк за 8500 гривень хабара, який він нібито вимагав та отримав.

Сьогодні у Рівненському міському суді йому обирають запобіжний захід. Військового звинувачують, що він нібито за гроші допомагав влаштуватися на службу. Втім, адвокати підозрюваного стверджують, що Андрій Борейчук не має повноважень призначати когось на посаду, тобто взагалі не приймає рішень щодо контрактної служби, бо це не в його компетенції.  

- З 5 до 24 лютого мій підзахисний перебуває у відпустці, він не може бути суб’єктом злочину, оскільки не перебував на службі і не проводив відбору, - каже адвокат Андрій Колесник. - Формулювання викладені у підозрі є загальними, досить розмитими та не конкретними. Хоча КПК вимагає саме конкретності у формулюваннях, про це зазначає і пленум Верховного Суду України, оскільки цим порушується право на захист, так як неможливо захищатися від неконкретного обвинувачення. Практика Європейського суду з прав людини говорить, що доведеність наявності обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення на момент вирішення питання про застосування запобіжного заходу має відповідати стандарту «розумна підозра». У підозрі мають бути наявні факти та інформація, які переконали б об’єктивного спостерігача в тому, що саме ця особа скоїла саме цей злочин.

 

 

Цікавим є і той факт, що під час затримання підозрюваного частину грошей знайшли між сидіннями автомобіля, а 1200 гривень у кишені військового.  

Слідчі заявляють, що гроші були міченими спеціальною фарбою і чоловік встиг частину покласти у кишеню. Сам підозрюваний заперечує і вважає, що йому гроші підкинули, оскільки він був за межами свого автомобіля більше години після затримання, який нібито стерегли поняті.  

Кошти у кишені - це особисті. До слова, виявилося, що у справі є і інші підозрювані військові, але їхні прізвища поки не називають.

 

 

 

Андрію Борейчуку, втім, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців із можливістю внесення застави, розміром 96 000 гривень.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також