Звірів у зоопарку обігрівають дровами

1540 0

Ми у соцмережах:

Звірів у зоопарку обігрівають дровами

Пічне опалення для обігріву тварин використовують у Рівненському зоопарку. В такий дідівський спосіб від лютих морозів рятують теплолюбних левів і найбільших у світі гризунів капібар.

Грубка для левів розташована позаду їхнього вольєра, в якому закрили всі виходи. Південноафриканських капібар помістили в стареньке підсобне приміщення, куди кожні 15 хвилин навідується охоронець. Він спостерігає за термометром, і якщо позначка опускається нижче 15 градусів, підкидає дрова в грубку. Приміщення для капібар, у яких місяць тому народилося маля, опалюють і вночі. — Для цих тварин потрібно підтримувати високу температуру, бо в них на батьківшині зараз більше 20 градусів тепла, а в нас вночі — понад 20 морозу. Тому грубку палимо і вночі. Дров, які заготовили влітку, вистачає, — розповідає охоронець Андрій Ющук. До зими в зоопарку утеплили вольєри всіх теплолюбних тварин. У клітках встановили металопластикові вікна та теплові обігрівачі. Так зимують пелікани, африканські сервал і сурікати, кенгуру. Пічне опалення залишили для звірів, найбільш уразливих до низьких температур. Директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк запевняє, що воно використовується не заради економії, а щоб підтримувати високу температуру для левів і капібар. За його словами, нині всім тваринам створено комфортний температурний режим.

Лемури вже, мабуть, звикли грітися біля радіаторів опалення
Усіх приматів помістили в закрите приміщення. У кімнаті з центральним опаленням зимують і мадагаскарські лемури. Вони збираються разом і сидять біля радіатора, накрившись хвостами. Радіють сильним морозам хіба що пара амурських тигрів і троє полярних вовків. — Найбільш комфортно за таких погодних умов себе почувають полярні вовки. Адже вони мешкають на північних островах Канадського арктичного архіпелагу. Там практично постійно така температура, — пояснила Ірина Оліферук, науковий співробітник зоопарку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також