З’ясовують, скільки «гуманітарки» на Рівненщині продав волонтер

14582 0

Ми у соцмережах:

З’ясовують, скільки «гуманітарки» на Рівненщині продав волонтер

До війни 36-річний житель Рівненського району продавав газові котли, а з початком бойових дій почав займатися гуманітарною допомогою. Однак щось пішло не так. Адже військову амуніцію, яку мали отримати Збройні сили України, почали відкрито продавати через Інтернет. Одну з таких закупівель зробили працівники поліції, які й вийшли на згаданого волонтера.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

— Підозрюваний не ховався, розмістив оголошення про продаж захисного спорядження на одному з популярних сайтів. Коли слідчі знайшли продавця, то ним виявився 36-річний чоловік, який називав себе волонтером. Окрім благодійної допомоги, він має офіційне місце працевлаштування у приватній компанії. Цікаво, що займатися волонтерством чоловік почав разом зі своїм начальником, який є власником цієї ж компанії. Наразі бізнесмен знаходиться за кордоном. Поліцейські будуть з’ясовувати, чи має він стосунок до продажу захисного обладнання. Адже його підопічний хотів вторгувати за одну захисну каску 19 тисяч гривень. Під час слідства також буде встановлено, скільки гуманітарної допомоги волонтер уже встиг продати.

Під час обшуків вдома у підозрюваного були знайдені й інші речі. Все вилучене військове спорядження безкоштовно передали українській армії.

За фактом продажу військового спорядження було порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 201–2 КК України («Контрабанда товарів»). Якщо провина «благодійника» буде доведена, то йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також