З`явилися нові вимоги до фотографування на паспорт: очі- відкриті, рот - закритий

1494 0

Ми у соцмережах:

З`явилися нові вимоги до фотографування на паспорт: очі- відкриті, рот - закритий

Оформлюючи чи обмінюючи ID-картку, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що посвідчують особу чи спеціальний статус особи у Міграційній службі здійснюється фотографування обличчя.

У деяких випадках (діти до 12 років та особи, що не можуть пересуватися самостійно) фотокартка за бажанням може подаватися особисто для оформлення або обміну документів. Тобто без фотографування у міграційній службі. В такому випадку, давність зображення на фотокартці візуально не має перевищувати  шести місяців до дати подання фотокартки. Але не допускаються ретуш, редагування, коригування, попередня обробка фотозображення.

Для осіб, які не можуть пересуватися самостійно у зв`язку з тривалим розладом здоров`я, що підтверджується медичним висновком (довідкою) відповідного закладу охорони здоров`я, допускається фотографування у положенні лежачи або у спеціальному сидінні з відповідним фоном над головою.

Фотографуючись дивіться прямо, очі – відкриті, вираз обличчя – нейтральний, рот – закритий, голова та шия – без повороту та нахилу. Допустимий макіяж обличчя світлих, неяскравих відтінків. Але дітей віком до 3-х років  фотографування допускається без нейтрального виразу обличчя, вони можуть посміхатися. А ще діток можна фотографувати  лежачи або в дитячому чи спеціальному сидінні.

Не можна фотографуватися з нанесеними на обличчя тимчасовими малюнками (крім татуажу/татуювання) або наліпками.

Також не допускається фотографуватися в контактних лінзах з оптичними ефектами, що змінюють колір райдужної оболонки ока та/або форму зіниць. Допустимо фотографуватися в окулярах, якщо особа носить окуляри постійно у повсякденному житті. Те ж саме стосується лицевих й вушних прикрас.

А ще нові норми дозволяють фотографуватися у головних уборах, накидках та інших аксесуарах якщо особа носить їх у повсякденному житті з огляду на релігійні переконання, а також -  штучних предметах та матеріалах (на голові, шиї, надпліччі, плечах, тулубі) згідно з медичними показаннями, що підтверджено медичним висновком (довідкою) відповідного закладу охорони здоров'я.

Про це йдеться в наказі МВС України від 18.1.2019 № 875 «Про затвердження Вимог до відцифрованого образу обличчя особи, фотокарток, що подаються для оформлення або обміну документів, що посвідчують особу, повідомляє управління ДМС України в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також