З’явився інвестор, який хоче побудувати в Рівному сортувальну станцію і запустити переробку сміття

2797 0

Ми у соцмережах:

З’явився інвестор, який хоче побудувати в Рівному сортувальну станцію і запустити переробку сміття

Міський голова Рівного Олександр Третяк зустрівся з потенційними інвесторами, які мають намір запустити-таки в місті повноцінну переробку сміття. Це ТОВ «Група Компаній «САТЕР-ЕКОЕНЕРГО».

 Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Олександр Третяк зустрівся з потенційними інвесторами сьогодні, 14 січня. Вони готові побудувати у Рівному сортувальний комплекс і ТЕЦ, яка працюватиме на біомасі.

Подібні проєкти реалізовано у Відні, Стокгольмі. Для України це унікальний досвід, який Рівному пропонують як пілотний представники ТОВ «Група Компаній «САТЕР-ЕКОЕНЕРГО».

У результаті має вирішитися проблема утилізації і переробки відходів, інвестори гарантують додаткові робочі місця, покращення екологічної ситуації, сплату податків у місцевий бюджет, обіцяють співпрацю з місцевими комунальними та бізнесовими структурами тощо.

На спорудження такого потужного комплексу вартістю майже 30 млн доларів потрібно приблизно три роки – від розробки технічної документації до остаточного введення в експлуатацію.

Міський голова Рівного Олександр Третяк доручив вивчити пропозицію інвесторів заступнику з економічних питань Ігорю Кречкевичу та начальникам профільних управлінь.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також