Щасливе
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

Вам доводилося бачити зустріч бродячих та свійських собак? Якщо ні — зайдіть до міського парку, де місцеві дворняги кидаються на вгодованих псів, яких «вигулюють» не менш вгодовані хазяї. Або пройдіться тихими вуличками подалі від центру, де собаки на ланцюгу періодично реагують на появу «чужого» пса.


Рівнянин Олександр Бондар здобув черговий футзальний трофей у Польщі. Цього разу наш земляк виграв Суперкубок.

 

Чим корисний курячий бульйон

12-1-2017

Курячий бульйон — продукт, насичений корисними речовинами: амінокислотами, ненасиченими жирними кислотами, пептидами. Якщо в бульйон при варінні додають овочі і спеції, це значно підсилює користь бульйону. Наприклад, часник та цибуля роблять бульйон з курки прекрасним профілактичним засобом від застуди та вірусних хвороб. Морква, корінь пастернаку і селери насичують вітамінами, мікроелементами, що впливають на всі життєво важливі процеси.

дитина

Вживаючи курячий бульйон в гарячому вигляді, можна налагодити роботу травного тракту, стимулювати роботу шлунка і дванадцятипалої кишки. Показаний курячий бульйон і тим, у кого гастрит, адже витягуючи зайву «кислоту» зі шлункового соку, цей продукт полегшує стан. Вміст цистеїну (амінокислоти) дозволяє розріджувати мокроту і полегшувати стан при захворюваннях дихальної системи (бронхітах, трахеїтах).

Курячий бульйон корисний також і тим, у кого проблеми зі зрощенням переломів, багато речовин виварюються з кісток і хрящів і при потраплянні в організм людини позитивно впливають на стан кісткової, хрящової і сполучної тканин.

Гарячий курячий бульйон — це концентрат корисних речовин і вітамінів, які позитивно впливають на нервову систему, регулюють серцеву діяльність, зміцнюють імунітет, тому цю страву обов'язково включають у раціон ослаблених людей, які хворіють або ж прооперовані.

Курячий бульйон — результат варіння курячих кісток і м'яса. Дієтологи рекомендують зрізати з тушки птиці весь зайвий жир і викидати його разом зі шкірою, щоб у каструлю потрапляли тільки м'ясо і кістки. Оскільки сучасне птахівництво широко використовує всілякі хімічні й гормональні добавки, а також антибіотики та інші фармпрепарати, багато дієтологів не рекомендують готувати бульйони з курей, куплених в магазині. Корисним можна вважати тільки бульйон з домашньої курочки, яка виросла в селі, на свіжому повітрі й годувалася лише натуральною травою та зерном.

Що ж стосується курячого бульйону, отриманого з концентратів, так званих бульйонних кубиків, то про його корисність взагалі не варто говорити. Бульйон з кубиків — це суміш ароматизаторів, підсилювача смаку, твердих жирів і м'ясо-кісткового порошку. Такий продукт мало того що не корисний, а навіть протипоказаний людям, які страждають від захворювань травного тракту. При регулярному вживані бульйону «з кубика» ризик розвитку гастриту і виразки суттєво підвищується.

 
Читайте також:

Грип відступає?
№1, 12-1-2017

Плакати корисно
№1, 12-1-2017

З Козина поїдуть лікуватись у Рівне
№52, 29-12-2016

Квашені продукти: яка користь?
№51, 26-12-2016

Покажуть, де ліки безкоштовні
№51, 24-12-2016

Як уникнути травм під час ожеледиці
№50, 23-12-2016

При падінні на льоду постарайтеся згрупуватися, присісти й округлити спину

Рівненських школярів грип «загнав» на канікули
№51, 22-12-2016

Викликати лікаря додому тепер можна за додатковими номерами телефонів
№50, 22-12-2016

Вакцини досі нема, а «Таміфлю» — на два дні
№50, 17-12-2016

Болить живіт
№49, 15-12-2016

Як запобігти смерті нервових клітин
№49, 15-12-2016

Для жвавості розуму їжте менше солодкого, добре спіть і не куріть

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.