Щасливе
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

Про швейцарське місто Женева чули, напевно, усі. А чому? Справді, чому місто, яке за населенням менше за Рівне, чи не щодня згадують у новинах, і не лише у них? А тому що місто Женева — незвичайне.


«Віртуози Києва» - це молодий та енергійний колектив з 16 солістів, що пропонує музичні програми для всієї сім'ї. До репертуару оркестру входять найкращі зразки світової класики.

 

Як побороти залежність від солодкого

27-2-2017

В Україні, як і в усьому світі, існує величезна проблема надмірного споживання цукру. В основному це стосується прихованого цукру в кондитерських і молочних продуктах, кетчупах, соусах, соках, мюслі й навіть в дитячому харчуванні.

sugar

Всі ласуни залежні

Цукор — така ж погана звичка, як куріння і вживання алкоголю. Залежність виникає за такою схемою: людина вживає цукор, надмірно і дуже швидко підвищується рівень інсуліну в крові, з'являються слабкість, роздратування, погіршення настрою, хочеться терміново з'їсти щось солодке, людина з'їдає, і потрапляє в замкнуте коло. Згодом підшлункова залоза виснажується постійним надмірним виробленням інсуліну.

Наслідок — ожиріння і діабет

В Україні зареєстровано понад мільйон хворих на цукровий діабет. За останні десять років поширеність цукрового діабету в Україні збільшилася в 1,5 раза.

Ожиріння в Україні діагностували у 26% жінок і 16% чоловіків. А надлишкову масу тіла має 52% населення країни. Надмірну вагу мають 25% дітей, а це кожна четверта дитина.

Чим замінити цукор?

Фрукти і сухофрукти — чудове джерело глюкози. Її багато у винограді, бананах, хурмі, кавунах. Крім фруктів, дорослому буде досить отримувати глюкозу з таких природних джерел, як ягоди, мед, а також з овочів: моркви, буряка, гарбуза.

Дітям в середньому необхідно 20-30 г глюкози на добу. Добре використовувати натуральні підсолоджувачі: сироп топінамбура, нектар агави, кленовий сироп.

Денна норма сухофруктів — 40-50 г в день, горіхів — 30-50 г в день, меду — 0,5-1,5 ст. ложки в день.

 
Читайте також:

Чи всі продукти тримати у холодильнику?
№8, 25-2-2017

Як краще лікувати застуду і грип?
№7, 23-2-2017

Чому людям боляче від льоду та вогню?
№7, 21-2-2017

Шумить у вухах
№7, 20-2-2017

Дратує звук жування? У вас — мізофонія
№6, 19-2-2017

Заморожені овочі часто корисніші від свіжих
№6, 18-2-2017

Яке фруктове насіння корисно їсти
№6, 17-2-2017

Про госпітальні округи — зарано?
№6, 16-2-2017

Жах уві сні
№6, 16-2-2017

Чому з'являється рання сивина
№6, 13-2-2017

Корисно спати на лівому боці
№6, 12-2-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.