Щасливе
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

Завжди хочеться купити дешевше. І не лише тому, що грошей зайвих немає, а тому що розумієш, що більшість із заплаченої тобою суми піде не виробнику, а посередникам. Тим, хто переконав тебе саме це, а не інше купити, випити, з'їсти, почитати, подивитись…

20 серпня на Північному - сімейне свято


У Рівному цієї неділі, 20 серпня, відбудеться «Сімейне свято» на Північному. Заплановані виступи композитора, продюсера та співака Сашка Невже, фіналістки «Х-фактора» та фестивалю-конкурсу «Ми талановиті» Аліни Ляшук, а також переможців фестивалю-конкурсу «Ми талановиті. Мегаподія».

Водопровід — на сміттєзвалище


До кінця року на сміттєзвалище, що на околиці Рівного, проведуть водопровід. Проект обійдеться у 4,3 мільйона гривень. Це потрібно для гасіння сміття, яке влітку час від часу загоряється.
 

Як правильно вийти з посту

13-4-2017

Великий піст найдовший і найсуворіший з усіх православних постів, тому й вихід з нього є стресом для організму. Найголовніше правило, яке варто пам'ятати,  — не починайте їсти м'ясну їжу у великій кількості, пам'ятайте, поступово ви спробуєте всі приготовлені святкові частування.

Їжа

За період посту людина відвикає від білкової їжі тваринного походження, її організм перестає виробляти в достатній кількості ферменти, які відповідають за розщеплення м'яса, яєць і молочних продуктів. Тобто якщо людина відразу після посту почне їсти м'ясні страви, то організму просто нічим буде їх переробляти. Неправильний вихід з посту загрожує появою і загостренням виразки, колітів, панкреатиту, холециститу і поганого самопочуття.

Вихід з посту займає 1-2 тижні, тому варто врахувати такі прості правила щодо повернення до повсякденного їжі.

  • Не перевантажуйте організм делікатесами, поступово вводьте в раціон звичні страви.

  • Перед прийомом їжі випийте дві склянки теплої води, завдяки яким ваш шлунок заспокоїться, що застереже від запаморочення і зменшить відчуття голоду.

  • Після закінчення посту продовжуйте їсти пісну їжу протягом декількох тижнів, поступово вводячи в раціон молоко, м'ясо і яйця. Кисломолочні продукти — йогурт, сир і кефір — допоможуть організму звикнути до непісної їжі.

  • Вживайте в їжу більше фруктів, овочів і зелені. Вони сприяють засвоєнню більш важкої їжі.

  • Не накидайтеся на випічку, краще з'їжте сирну паску.

  • М'ясні продукти потрібно починати вживати поступово, і найкраще їсти м'ясо, а не ковбасну продукцію. Для страв краще вибирати яловичину, курку, індичку або кролика. М'ясо потрібно вживати у відвареному або тушкованому вигляді, але ні в якому разі не смаженому. Найбільш підходящою стравою в даний період буде запечена риба.

  • Яйця відносяться до важкої їжі, яка може перевантажити печінку, тому фахівці радять з'їдати не більш як дві крашанки в день.

  • Раціон можна доповнити білою рибою, политою лимонним соком, який є замінником кислоти шлункового соку. Білкові продукти краще вживати в першій половині дня, і бажано тільки один білковий продукт за один прийом їжі.

  • Будьте обережні з алкоголем, варто вживати вино в кількості не більше 100-200 мл.

 
Читайте також:

Як очистити легені після куріння
№14, 12-4-2017

Вітамінна бомба
№14, 10-4-2017

Мед замість цукру
№14, 8-4-2017

Їзда на велосипеді: зручно, дешево і корисно
№13, 6-4-2017

Фрукти та овочі, котрі корисно їсти зі шкіркою
№13, 3-4-2017

Чому не можна сушити білизну в кімнаті
№13, 2-4-2017

Якщо часто вночі бігаєте в туалет — винна сіль
№13, 1-4-2017

Весна: як уникнути авітамінозу
№12, 31-3-2017

Коли потрібно чистити зуби ниткою
№12, 30-3-2017

Лікарям довіряють не всі
№12, 27-3-2017

Бобові: не можна їсти на вечерю, поєднувати з картоплею, м'ясом і горіхами
№12, 24-3-2017

Як правильно готувати і їсти бобові

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.