Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

Двадцять років тому один місцевий працівник «органів», прізвище якого тепер аж страшно називати, приніс мені відеокасету, на якій була записана прихованою камерою сцена «обслуговування» повією відомого у ті часи народного депутата. Дивитись було, звісно, бридко, але довелося це зробити, аби потім заховати цю касету подалі. Хоча ні. Я дав її на один день своєму приятелю, чия далеко не молода вже тітка була у того депутата просто закохана.


19 грудня, на Святого Миколи, у Рівненському міському будинку культури покажуть дитячу виставу «Щенята рятують Новий рік». квитки вже у продажі.

 

Кашки для тонусу і довголіття

24-7-2017

Дослідники з'ясували: ті, хто регулярно вживає страви зі злаків, виглядають молодшими за свої роки і довше зберігають міцне здоров'я. Крім того, стверджують вчені Гарвардського університету, любителі каш менше схильні до серцевих недуг.

каши1-800x768

Щоб отримати від здорового харчування максимум користі, варто чергувати різні види злакових на своєму столі. В ідеалі їх повинно бути 3-4 види на тиждень. Які ж із каш вважаються найкориснішими?

Гречана

Ця крупа надзвичайно багата на рослинний білок і гіпоалергенна. І в гречці міститься значний відсоток вітамінів А, Е, РР і майже весь ряд групи В. У цій каші є кобальт, що зміцнює нервову систему, нікель, який підвищує гемоглобін; а також селен, що виводить токсини і знімає стрес. Гречана дієта ефективна для зниження ваги, а чоловіки оцінять її здатність підвищувати потенцію.

Вівсяна

Просто незамінна для здорового травлення: вівсяна каша захищає стінки шлунка, вбирає всі токсини і до того ж сприяє очищенню кишечнику. Результатом стає чудовий обмін речовин і гарний зовнішній вигляд. Важливо, що овес багатий вітаміном Н біотином, який покращує стан шкіри, а також «молодильними» вітамінами К і Е. Якщо поєднувати вівсяну кашу з молоком, горіхами, ягодами і сухофруктами, вийде просто ідеальний сніданок.

Рисова

Нейтральний смак рису дозволяє використовувати будь-які наповнювачі: від фруктів до гострих східних спецій. Рис забезпечує організм енергією, постачає амінокислоти, необхідні для живлення головного мозку. Найбільш корисними з цього погляду є темні сорти рису. А рідка каша зі звичного нам білого — перший засіб при харчових отруєннях.

Пшоняна

Ця крупа багата білком, калієм і магнієм, які захищають серцево-судинну систему. Крім того, пшоняна каша виводить шлаки і солі важких металів, підтримуючи печінку. Єдині, кому не показана пшоняна дієта — люди зі зниженою кислотністю шлунка.

Перлова

Її можна назвати «жіночою» кашею завдяки високому вмісту амінокислоти лізину, який сприяє виробленню колагену, що забезпечує гладкість і еластичність шкіри. Крім того, вона багата фітомелатоніном, який допомагає висипатися і підтримувати потім весь день гарний настрій. Якщо перлова каша не дуже вам до смаку, зверніть увагу на ячну крупу — це подрібнений варіант того ж злаку, більш нейтральний за смаком.

 
Читайте також:

Вітамінні бомбочки
№29, 23-7-2017

Кожній роботі — свій відпочинок
№28, 22-7-2017

Шустик — на роботі
№29, 21-7-2017

Відкриває відділення штучного запліднення

Продукти-лідери за вмістом вітаміну С
№28, 20-7-2017

Лікарі: найчастіше грибами отруюються ті, хто збирає їх з дитинства
№29, 19-7-2017

Якщо фруктів забагато
№27, 17-7-2017

Схуднути уві сні
№27, 16-7-2017

Поки ще літо…
№27, 15-7-2017

Що зробити для здоров'я, поки не закінчилося літо

Цукрова норма
№27, 14-7-2017

Індуси пропонують «медичний туризм»
№27, 13-7-2017

Аґрус — забуті ліки
№27, 13-7-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (098) 547-38-33, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.