Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

У моєму далекому дитинстві нас почали готувати до подвигів із молодшої групи дитячого садка №4. Йдучи до школи, я вже твердо знав, що народився для того, аби здійснити подвиг і загинути «за родіну».


 

Прості кроки до здоров'я

7-10-2017

Кілька десятиліть тому дослідники вважали, що рак в основному викликається спадковістю. На сьогодні доведено, що «провина» генів становить лише 5%. Після вивчення півмільйона історій хвороб людей по всьому світу вчені з американського Інституту дослідження раку зробили висновок, що основною причиною раку та багатьох пов'язаних із ним захворювань є спосіб життя.

Сім’я прогулянка

Куріння становить такий самий ризик розвитку раку, як неправильне харчування та ожиріння — майже по 30%, тобто 60% ракових захворювань пов'язані зі способом життя. А сидячий спосіб життя додає ще 5% ризику. Інші 35% — це професійні ризики, спадковість, віруси, алкоголь та забруднюючі речовини. Натомість харчування і фізична активність є ключами до зниження ризику захворювання на рак.

Підтримання нормальної ваги і регулярна фізична активність протягом всього життя можуть бути найбільш важливим способом захисту від раку, а також від серцево-судинних захворювань та діабету. Лікарі рекомендують 10?000 кроків або 30 хвилин ходьби на день.

Продукти з високим вмістом калорій та низьким вмістом поживних речовин, зокрема, з високим ступенем переробки, солодких напоїв, підвищують ризик деяких видів раку, пов'язаних із надмірною вагою і ожирінням. Деякі низькоенергетичні продукти, наприклад, некрохмалисті овочі, фрукти і цільне зерно можуть захистити від раку ротової порожнини, глотки, гортані, стравоходу та шлунка.

Вживайте більше страв із риби. Замініть червоне м'ясо на пісну птицю, рибу і боби як основне джерело білка. Граничне споживання солі — 5 грамів (1 неповна чайна ложка) на добу. Обмежте вживання червоного м'яса до двох разів на тиждень і намагайтеся уникати оброблених м'ясних виробів, копченостей, які містять багато нітратів.

 
Читайте також:

У Квасилові — спалах сальмонельозу
№39, 5-10-2017

Народні методи проти застуди
№39, 5-10-2017

При інфаркті та інсульті найважливіше — не згаяти час (відеоурок)
№39, 2-10-2017

Осінній раціон. Поради лікарів
№38, 30-9-2017

Приватні аудитори перевірять чотири лікарні у Рівному
№39, 28-9-2017

Хочете бути щасливими? Гуляйте із собакою!
№38, 27-9-2017

Солодка правда
№37, 26-9-2017

Буряк+морква+яблука
№37, 25-9-2017

Холодна їжа шкідлива для здоров'я
№37, 23-9-2017

«Центральну» добудують: головний лікар уже прогнав безхатьків
№38, 22-9-2017

Про небезпеки грибного сезону
№37, 22-9-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2018. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (098) 547-38-33, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.