Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

У моєму далекому дитинстві нас почали готувати до подвигів із молодшої групи дитячого садка №4. Йдучи до школи, я вже твердо знав, що народився для того, аби здійснити подвиг і загинути «за родіну».


 

Яблучка для всіх

8-11-2017

Незважаючи на велику кількість сучасних способів заготовляти яблука на зиму, наприклад, заморожування, консервовані соки і компоти, варення та ін., найкориснішими вважаються все ж саме сушені яблука.

Яблука

Вчені виявили, що тільки сушіння в природних умовах допомагає зберегти в яблуках велику кількість заліза. Вживати сушені яблука краще після того, як вони полежать кілька хвилин у теплій, але не гарячій воді. Якщо ж регулярно їсти сушені яблука, залізо буде краще засвоюватися і з інших продуктів.

Завдяки клітковині і пектину яблука добре допомагають при запорах, а також нормалізують роботу кишечнику.

Вітамін С також не руйнується під час сушіння, тому яблука добре зміцнюють захисні властивості організму, а також є ефективною профілактикою утворення атеросклеротичних бляшок.

Вітаміни групи В та магній, які також у великій кількості є в сушених яблуках, чудово допомагають боротися зі стресом та депресією.

Сушені яблука корисно давати маленьким дітям, людям, в яких анемія, і вагітним, а також літнім людям, оскільки вони сповільнюють у них процес розвитку деменції (недоумства). Крім цього, сушені яблука можуть вживати в їжу люди, яким не рекомендовано їсти сирі яблука. Наприклад, при гастриті й виразці, навіть якщо кислотність підвищена, а також жовчнокам'яній хворобі.

 
Читайте також:

Як вберегтися від грипу?
№43, 6-11-2017

Добра пам'ять: натренувати і поліпшити
№43, 4-11-2017

Хвилі на нігтях
№43, 3-11-2017

У Рівному — жовтуха: за два тижні - 18 хворих на гепатит А
№44, 2-11-2017

Замість обіду — кава з бутербродом
№43, 2-11-2017

Хочуть наглядати за діагностичним
№43, 2-11-2017

Грейпфрут проти мігрені й тиску
№43, 1-11-2017

Якщо ніс плаче…
№43, 30-10-2017

Поради експерта: що потрібно знати, щоб врятувати людині життя
№43, 29-10-2017

Сухофрукти: кому й для чого
№42, 28-10-2017

Чим заїсти стрес
№42, 27-10-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2018. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (098) 547-38-33, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.