
На поверхні чаю вони виглядають як щільна темна плівка, від якої на чашці залишається наліт. Найбільш руйнівний вплив ці речовини здійснюють на органи шлунково-кишкового тракту, головним чином — на печінку.
Тим, хто не любить пити гарячий чай, можна порадити вживати його в теплому вигляді, через 10-15 хвилин після заварювання. У холодному вигляді можна подавати зелений чай, чай з каркаде та будь-якими іншими травами, а остиглий чорний чай приносить організму тільки шкоду. Якщо ж із моменту заварювання минуло кілька годин або навіть днів, такий напій стає дуже токсичним.
Чому не можна пити вчорашній чай
Якщо напій залишити хоча б на кілька годин на відкритому повітрі, то під впливом кисню в ньому починають утворюватися бактерії та шкідливі сполуки.
Поділитися цією статтею





