Продукт, що зміцнює пам'ять

Новий вид борошна допоможе поліпшити пам`ять літніх людей і послужить профілактикою деменції. Його створили учені з Індонезійського університету.

1 хв. читання

Воно виготовлене з темпі — ферментованого харчового продукту з соєвих бобів. У ньому містяться фітоестрогени і вітаміни групи В. Раніше учені виявили, що ці сполуки допомагають поліпшити пам`ять.
Властивості нового соєвого борошна випробувано в лабораторії на гризунах. Після його вживання у щурів відзначено поліпшення пам’яті і зниження числа маркерів деменції. Борошно можна вживати в їжу, просто розводячи водою. Ефект продукту пов`язують з вмістом у ньому фолієвої кислоти і кобаламіну, які сприятливо впливають на роботу мозку.

Поділитися цією статтею