Приймають проросле зерно по 1 ст. л. 3-4 рази на день. Зберігати пророщене зерно можна в холодильнику 1-2 дні, далі воно починає втрачати цілющі властивості.
Цілющі властивості зернових культур:
Гірчиця — покращує травлення, прискорює процес одужання.
Гречка — підвищує рівень гемоглобіну в крові, зміцнює стінки кровоносних судин.
Кунжут — завдяки високому вмісту кальцію зміцнює кістки скелета і зуби, допомагає швидкому загоєнню переломів.
Соя — містить білок, кальцій, фосфор і вітаміни групи В і С.
Соняшник — містить вітаміни D і E, мікроелементи, які стабілізують нервову систему.
Ячмінь — містить кремнієву кислоту.
Гарбуз — містить білки й каротин.
Пшениця — зміцнює імунітет, нормалізує роботу мозку і серця, знижує рівень холестерину в крові.





