Пророслі зерна — джерело вітамінів

Проросле зерно, з висотою паростків 2-4 мм, багате на вітаміни і мінеральні речовини, цукор та легкозасвоювані амінокислоти. Коли ж зерно проростає більш як на 4 мм, то в його пророслих стеблинках з’являються целюлоза і рослинна клітковина.

1 хв. читання

Приймають проросле зерно по 1 ст. л. 3-4 рази на день. Зберігати пророщене зерно можна в холодильнику 1-2 дні, далі воно починає втрачати цілющі властивості.

Цілющі властивості зернових культур:

Гірчиця — покращує травлення, прискорює процес одужання.

Гречка — підвищує рівень гемоглобіну в крові, зміцнює стінки кровоносних судин.

Кунжут — завдяки високому вмісту кальцію зміцнює кістки скелета і зуби, допомагає швидкому загоєнню переломів.

Соя — містить білок, кальцій, фосфор і вітаміни групи В і С.

Соняшник — містить вітаміни D і E, мікроелементи, які стабілізують нервову систему.

Ячмінь — містить кремнієву кислоту.

Гарбуз — містить білки й каротин.

Пшениця — зміцнює імунітет, нормалізує роботу мозку і серця, знижує рівень холестерину в крові.

Поділитися цією статтею