Прокурор видала поетичну збірку

739

"Яблуневе сонце" — саме таку назву для свого другого друкованого видання ліричних та філософських віршів обрала молода рівненська поетеса, а «у вільний час» – прокурор Валентина Люліч.

Книгу авторка презентувала минулого тижня у світлиці обласної бібліотеки для юнацтва. На творчий вечір були запрошені рівненські письменники та поети (Л. Рибенко, С. Бабій, П. Велесик, А. Криловець, Н. Дворницька, Н. Дибяк, В. Басараба).

Деякі зі своїх поезій Валентина Люліч виконувала під власний гітарний супровід. На знак подяки запрошеним авторка подарувала жовто-червоні яблука як символ та наскрізний мотив збірки "Яблуневе сонце". На думку редактора книги Петра Велесика, який також написав рецензію, у віршах поетеси «щиро передано жіночі почуття та філософські роздуми, які надихають читача відчути світлі емоції і замислитись над законами свого існування». Збірка видана за рахунок коштів гранту голови Рівненської облдержадміністрації та голови Рівненської обласної ради обдарованій молоді Валентина Люліч друкувалася у літературних журналах "Дніпро", "Лава, "Погорина, в українсько-російсько-німецькому часописі "Склянка часу". З 2005 року вона працює в органах прокуратури Рівненщини, нині обіймає посаду старшого прокурора прокуратури області з питань правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту.