4 кілограми щастя: через стрімкі пологи переселенка в Дубровиці народила вдома. Ще до приїзду «швидкої»

786 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Мати і дитина почуваються добре.

Про цей випадок повідомили у Рівненському обласному центрі екстреної медичної допомоги:

 - 7 квітня о 5:35 на лінію 103 надійшов виклик від чоловіка, який розповів, що його дружина дуже швидко почала народжувати вдома, тож до медичного закладу вони не встигнуть доїхати. За хвилину за вказаною адресою у Дубровицю вирушила бригада у складі фельдшера Олександра Коваля та водія Сергія Савича. Також на підмогу вирушила фельдшерка Світлана Шиліпук. О 5:43 «швидка» прибула до пацієнтки.
 
На момент приїзду медиків 35-річна пацієнтка вже народила дитину, оскільки пологи були стрімкими. Бригада «швидкої» негайно наклала затискачі та перерізала пуповину. Як розповідають медики, новонароджений ритмічно дихав та кричав. Дитині провели первинний догляд, вага хлопчика - орієнтовно 4 кг.
 
 Бригада «швидкої» також оглянула породіллю, вона почувалася добре.
 
 - За день до цього пацієнтка була на прийомі у гінеколога. Проте, за словами породіллі, на стрімкий початок пологів нічого не вказувало. Жінка народила на 40-му тижні вагітності, - розповів фельдшер Олександр Коваль.
 
 
Після надання медичної допомоги породіллі та новонародженому відповідно до протоколів бригада «швидкої» госпіталізувала їх до Дубровицької центральної районної лікарні.  
 
Відомо, що породілля з чоловіком переїхали на Рівненщину з Харкова і це у неї вже друга дитина.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також